Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αυξημένο ενδιαφέρον από την αγορά της Ιαπωνίας για τον Κρόκο Κοζάνης  Τις προοπτικές για τις εξαγωγές κρόκου Κοζάνης στην Ιαπωνία αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο κ. Άγγελος Μάρκου, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης. «Η Ιαπωνική αγορά έχει τις προδιαγραφές ώστε μακροπρόθεσμα να αποτελέσει σημαντικό εξαγωγικό προορισμό για τον κρόκο Κοζάνης και ειδικότερα για τη σειρά αφεψημάτων με βάση το πολύτιμο αυτό ελληνικό καρύκευμα. Το υψηλού βιοτικού επιπέδου κοινό της Ιαπωνίας αναζητά λειτουργικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με συστατικά αναγνωρισμένης προέλευσης και είναι εξοικειωμένο με την κατανάλωση ροφημάτων, ενώ παράλληλα υπάρχει το κατάλληλο δίκτυο διανομής προϊόντων αυτής της κατηγορίας, π.χ. ποικιλία delicatessen καταστημάτων με διεθνή προϊόντα».
Και προσθέτει:
«Λόγω του μεγέθους της αγοράς απαιτείται δομημένη, σταδιακή προσέγγιση που αρχικά θα εστιάσει σε συγκεκριμένο δίκτυο διανομής, όπως η επιλεκτική, ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητικός βαθμός στοχευμένης διείσδυσης των προϊόντων της Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης διερευνητικής συνάντησης με φορείς και εταιρείες του κλάδου της συγκεκριμένης αγοράς, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Πρεσβείας, διαπιστώσαμε έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά τους για τον κρόκο Κοζάνης και τη σειρά αφεψημάτων, λόγω της υψηλής ποιότητας και των μοναδικών ευεργετικών ιδιοτήτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την παγκόσμια φήμη του Κρόκου Κοζάνης - θεωρείται η κορυφαία ποιότητα του πολύτιμου καρυκεύματος παγκοσμίως - ενισχύουν η σημαντική αντιοξειδωτική του δράση και η αναγνωρισμένη συμβολή του στην ευεξία και καλή λειτουργία του οργανισμού. Συγκεκριμένα η σειρά αφεψημάτων είναι μοναδική στο είδος της, καθώς πρώτη φορά ένα από τα πολυτιμότερα και με επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη καρύκευμα, συνδυάζεται με πλήθος άλλων βοτάνων, δημιουργώντας ιδιαίτερες συνταγές, που μετατρέπουν τον Kρόκο Κοζάνης –το χρυσάφι της ελληνικής γης- σε καθημερινή διατροφική συνήθεια. Ο μοναδικός χαρακτήρας των αφεψημάτων έχει αναγνωριστεί με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης & Ποιότητας [International Taste & Quality Institute -iTQi], ενός από τους πιο αξιόπιστους φορείς στη βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών. Παράλληλα, το βιολογικό Ρόφημα με κρόκο Κοζάνης & Φασκόμηλο απέσπασε ένα ακόμα χρυσό αστέρι στο πλαίσιο των βρετανικών Great Taste Awards 2010.

Η σειρά των αφεψημάτων με Κρόκο Κοζάνης διατίθεται ήδη σε περισσότερες από 15 αγορές - Ελλάδα (2.500 σημεία πώλησης), Κύπρος, Ρωσία, Γαλλία, Ελβετία, Ισπανία, Ολλανδία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λευκορωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία. Επιπλέον, η πρόσφατη εμπορική συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής και διανομής τροφίμων Γαία Τρόφιμα, αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη διεθνή της παρουσία, εστιάζοντας αρχικά σε πέντε αγορές - Αμερική, Γερμανία, Αγγλία, Σκανδιναβικές χώρες και Κίνα».

Απαντώντας, σε ερώτηση του ΑγροΤύπου, αν θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά τέτοιες εκδηλώσεις από τις ελληνικές πρεσβείες μας στο εξωτερικό για την τόνωση των ελληνικών εξαγωγών, επισημαίνει τα εξής:

«Είναι σαφές ότι αυτές οι πρωτοβουλίες μόνο θετικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν, δημιουργώντας ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με κατάλληλους φορείς/ οργανισμούς/ εταιρείες, της εκάστοτε αγοράς, που μπορεί να τροφοδοτήσει την εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών εταιρειών. Είναι σημαντικό να προβάλλεται συστηματικά η αδιαμφισβήτητη ποιότητα και καινοτομία των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές και να επιτυγχάνεται συνέργεια της ιδιωτικής και εθνικής πρωτοβουλίας, που αυτονόητα μεγιστοποιεί το τελικό αποτέλεσμα μέσα από την κατάλληλη αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας κάθε πλευράς. Αυτές οι πρωτοβουλίες αποκτούν μεγαλύτερη σημασία υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία, όπου οι εξαγωγές μπορούν να αποτελέσουν την ασφαλιστική δικλείδα για τη βιωσιμότητα πολλών αξιόλογων ελληνικών επιχειρήσεων».

http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=76944
Αυξημένο ενδιαφέρον από την αγορά της Ιαπωνίας για τον Κρόκο Κοζάνης Reviewed by RIVER on 3:17 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: