Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Aπό τη Βουλή στα Mπλόκα...

 «Είναι απαράδεκτο να συναντιούνται οι Yπουργοί με τους τελευταίους Συλλόγους της γειτονιάς και όχι με τους Αγρότες»

«Ολοι μας στήριξαν, αλλά στο πλαίσιο της δικής τους πολιτικής», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, αναφερόμενος στις επαφές -στον χώρο της Βουλής- των εκπροσώπων των άνω των 30 αγροτικών μπλόκων ανά την ελληνική περιφέρεια με πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων. «Εκθέσαμε τα προβλήματά μας και οι πολιτικοί αγρόν ηγόρασαν», σχολίασε επίσης στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας, Στέργιος Λίτος, κάνοντας λόγο για επιδεικτική αδιαφορία.

Οι αγρότες επανέλαβαν τα αιτήματά τους, ζητώντας παράλληλα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκήσουν πίεση ώστε να επιτευχθεί η συνάντηση των εκπροσώπων της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας με τον πρωθυπουργό ή έστω με την τριϋπουργική επιτροπή, αποτελούμενη από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Ολες οι πλευρές κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό για την άρνησή του να συναντηθεί με τους αγρότες.

«Θεωρούμε προκλητική, απαράδεκτη έως και εμπρηστική τη στάση του πρωθυπουργού να αρνηθεί να συναντήσει τους εκπροσώπους της αγωνιζόμενης αγροτιάς» δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας: «Καλούμε τουλάχιστον τους τρεις υπουργούς να δεχθούν τους αγρότες, αλλιώς πραγματικά είναι υπεύθυνοι απόλυτα για την αγανάκτηση και τη δικαιολογημένη οργή τους».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προσπαθεί να βάλει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., Πάνος Καμμένος, δήλωσε: «Είναι απλό για την κυβέρνηση να ικανοποιήσει έστω ένα πρώτο αίτημα των αγροτών, να δώσει τώρα αφορολόγητο πετρέλαιο ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η παραγωγή. Αντ’ αυτού, αρνείται τον διάλογο, σταματά κάθε συζήτηση για τα δικαιώματα που έχουν οι αγρότες».

Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε προσφάτως με τους αγρότες στα μπλόκα της Νίκαιας και της Λαμίας, από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε με τους αγρότες ο συντονιστής του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, χαρακτηρίζοντας «επίδειξη σιδηράς πυγμής» την άρνηση του πρωθυπουργού να τους συναντήσει. «Είναι απαράδεκτο να μην τους δέχεται ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο κ. Αποστόλου στην «Εφ.Συν». Στο αίτημα των αγροτών να ασκηθεί πίεση προς την κατεύθυνση συνάντησης με την κυβέρνηση, ο κ. Αποστόλου υπενθύμισε το αίτημα του κ. Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στις 26 Φεβρουαρίου, για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών είχαν επαφές παράλληλα με τον Ξενοφώντα Βεργίνη, γραμματέα Αγροτικού της Ν.Δ., τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα και τον διευθυντή της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Αμοιρίδη. «Δεν μας είπαν κάτι επί της ουσίας, δεν έχουν ιδέα», είπε ο κ. Λίτος. Επιπλέον, μόνο οι αγρότες του Νομού Σερρών είχαν συνάντηση και με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

«Είναι απαράδεκτο να συναντιούνται οι υπουργοί με τους τελευταίους συλλόγους της γειτονιάς και όχι με τους αγρότες», τόνισε ο κ. Μπούτας στην εφημερίδα μας, αναφέροντας πως θα ακολουθήσουν συνεχείς συνεδριάσεις στα μπλόκα για την περαιτέρω εξέλιξη των κινητοποιήσεων. «Εμείς συνεχίζουμε. Καλούμε τον κόσμο να συνδράμει στην προσπάθειά μας. Την Τετάρτη οι αγρότες θα είναι με τους εργάτες και ελπίζουμε και οι εργάτες να έρθουν μετά μαζί μας» κατέληξε, απευθύνοντας κάλεσμα για κοινό αγώνα στις λοιπές κοινωνικές ομάδες.

http://www.efsyn.gr/?p=25232
Aπό τη Βουλή στα Mπλόκα... Reviewed by Unknown on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: