Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ: ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΤΕΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΚΑ ΤΟΥ ΑΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ...


Αντίστροφη μέτρηση για το νέο τμήμα ΑΤΕΙ Αμαλιάδας

Η ομαλή μετεγκατάσταση του Τμήματος «Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και Ανθοκομίας» του ΤΕΙ Μεσολογγίου, στο νεοσύστατο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στο ΤΕΙ Αμαλιάδας, που θα έχει τρεις κατευθύνσεις: Φυτικής Παραγωγής, Ζωϊκής Παραγωγής και Αγροτικής Οικονομίας, ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης των καθηγητών που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Αμαλιάδα. Χθες βρέθηκαν στην Αμαλιάδα ο προϊστάμενος του παραπάνω τμήματος του ΤΕΙ Μεσολογγίου κ. Γιώργος Καπότης και άλλοι τέσσερις καθηγητές, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αμαλιάδας, εκεί που θα φιλοξενηθεί το νεοσύστατο τμήμα.
Άμεσα οι ενέργειες

Οι πρώτες εντυπώσεις των καθηγητών, σε ότι αφορά την κτιριακή υποδομή, είναι άριστες, ωστόσο εκεί που δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα είναι στις παρεμβάσεις τις οποίες πρέπει να γίνουν άμεσα, προκειμένου το κτίριο να είναι έτοιμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να υποδεχθεί τους καθηγητές και τους σπουδαστές του νέου τμήματος.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Λυμπέρης έχει σήμερα το πρωί προγραμματισμένο ραντεβού στην Αθήνα με τον ειδικό συνεργάτη του Υπουργού Παιδείας, τον κ. Άγγελο Λάσκαρη, προκειμένου να συζητήσουν και να δρομολογήσουν τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν και αφορούν στην λειτουργία του κτιρίου.

Οι καθηγητές του Μεσολογγίου εστίασαν ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις που αφορούν στα εργαστήρια, καθώς είναι εντελώς διαφορετικό το αντικείμενο από το Τμήμα «Εφαρμογών Πληροφορικής στην Διοίκηση και την Οικονομία» που απομακρύνεται πλέον από το ΤΕΙ Αμαλιάδας.

Πλήρης στήριξη από Λυμπέρη

Ο κ. Λυμπέρης ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα είναι όλα έτοιμα τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει την στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο τμήμα του ΤΕΙ. Στήριξη που παρέχεται αδιαλείπτως την τελευταία δεκαετία.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ανέφερε άλλωστε: «Εμείς όλα αυτά τα χρόνια, δέκα και πλέον, είμαστε στην διάθεση της επιστημονικής κοινότητας και με περισσότερη ένταση από εδώ και πέρα, επειδή ακριβώς θέλαμε αυτό το τμήμα από το 2001. Ο τόπος ζητά αυτή τη σχολή και επομένως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί από το να είναι πάντα διαθέσιμη σε οτιδήποτε χρειαστεί για την λειτουργία του τμήματος Γεωπονίας. Τους εγγυόμαστε ότι θα είμαστε μαζί τους σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί για να το λύσουμε γρήγορα. Γι’ αυτό άλλωστε έχω προγραμματίσει συνάντηση με τον Σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας. Εμείς πιάνουμε δουλειά και από την στιγμή που υπάρχει έμπνευση και το Υπουργείο Παιδείας θα αναλάβει τις ευθύνες του και από τον Σεπτέμβριο που θα έρθουν οι καθηγητές και τα παιδιά θα είναι όλα έτοιμα».

Καλεί το Υπουργείο να δώσει χρήματα

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του Τμήματος Θερμοκηπιακών καλλιεργειών και Ανθοκομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου κ. Γιώργος Καπότης, μετά την αυτοψία που έγινε στο χώρο, επεσήμανε ότι χρειάζονται αρκετές παρεμβάσεις για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα εργαστήρια στον συγκεκριμένο χώρο και για αυτό το σκοπό όπως και για την μετακόμιση του τμήματος θα απαιτηθούν αρκετά χρήματα.

«Χρειάζονται πολλά χρήματα και αυτοί που υποστήριξαν την μετακίνηση του τμήματος, η πολιτική ηγεσία, θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, διαφορετικά θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπότης και συμπλήρωσε: «Ο Δήμαρχος με διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην λειτουργία του νέου τμήματος. Ο ίδιος έχει πολύ καλή διάθεση και είναι ένας από τους πιο δραστήριους Δημάρχους της περιοχής».

Χθες, στο ΤΕΙ βρισκόταν και ο αναπληρωτής προϊστάμενος του υπό κατάργηση Τμήματος «Εφαρμογών Πληροφορικής στην Διοίκηση και την Οικονομία» κ. Πέτρος Παπαπετρόπουλος, ενώ μετά το ΤΕΙ της Αμαλιάδας οι καθηγητές και ο κ. Λυμπέρης επισκέφθηκαν και το Ινστιτούτο του Κοροίβου, που θα φιλοξενήσει εργαστήρια του νέου τμήματος.
ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ: ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΤΕΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΚΑ ΤΟΥ ΑΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ... Reviewed by RIVER on 6:51 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: