ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: Μεγάλο ενδιαφέρον από παραγωγούς Βοιωτίας και Εύβοιας για ένταξη στη συμβολαιακή γεωργία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ολυμπιακή Ζυθοποιία

 
«Στις 15 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε ο θερισμός των καλλιεργούμενων εκτάσεων», δήλωσε στον ΑγροΤύπο η κ. Σούχλα, υπεύθυνη επικοινωνίας της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, αναφερόμενη στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού που εφαρμόζει η εταιρεία. «Ήταν η δεύτερη χρονιά που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα. Φέτος οχταπλασιάστηκαν οι εκτάσεις καλλιέργειας και εξαπλασιάστηκε η ποσότητα παραγωγής σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό που μας έκανε εντύπωση όμως είναι η μεγάλη ανταπόκριση που υπάρχει από τους παραγωγούς στις περιοχές της Βοιωτίας και Εύβοιας και η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση από πλευράς τους για την ένταξή τους σε αυτό».

Από τα 1.500 στρέμματα που διαθέτει η επιχείρηση στις περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας, το φετινό αποτέλεσμα του θερισμού ήταν 600.000 κιλά ελληνικού κριθαριού εξαιρετικής ποιότητας.
Με βασική επιδίωξη την έμπρακτη στήριξη των τοπικών παραγωγών και της εθνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα του δεύτερου θερισμού, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στοχεύει σε περαιτέρω αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και μάλιστα στον διπλασιασμό τους, για τη νέα σπορά του Οκτωβρίου.


Ο κ. Γιώργος Γκρέκης, Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και υπεύθυνος υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η χρονιά που πέρασε αποτέλεσε για εμάς ένα στοίχημα, που έπρεπε να κερδίσουμε. Πετύχαμε και ξεπεράσαμε τους στόχους μας, παρόλο που η έλλειψη ανεξάρτητου βυνοποιείου εμποδίζει την ένταξη σε μεγαλύτερο βαθμό νέων καλλιεργητών στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε, κάνοντας ακόμη μεγαλύτερα βήματα για να είμαστε πραγματικά δίπλα στον Έλληνα παραγωγό, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης».
ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ: Μεγάλο ενδιαφέρον από παραγωγούς Βοιωτίας και Εύβοιας για ένταξη στη συμβολαιακή γεωργία Reviewed by RIVER on 7:46 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: