Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ:Νέα προκήρυξη για Νέους Αγρότες


Πρώτη Εγκατάσταση για 6.000 Άτομα με Πριμ 17.000 ευρώ
 
 
Σχεδόν τις 1.000 έφτασαν οι απεντάξεις των Νέων Αγροτών από τις προηγούμενες προκηρύξεις
Μέσα στο φθινόπωρο του 2013 θα είναι έτοιμο για καινούρια προκήρυξη το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, προκειμένου να δεχτεί κι άλλους υποψηφίους. Υπολογίζεται ότι 5000-6000 δικαιούχοι θα μπορέσουν να ενταχθούν στη δράση, με πριμ πρώτης εγκατάστασης κατά μέσο όρο στα 17.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση που παρείχε στις 9 Ιουλίου ο παραιτηθείς ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, το ποσό των 100 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστεί από τη μετακίνηση κονδυλίων κατά το 2014 και το 2015 από προγράμματα με χαμηλή απορρόφηση.
Ο ίδιος είπε ότι «λόγω της οικονομικής συγκυρίας, οι επενδυτικές δράσεις δεν έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση από τους ενδιαφερόμενους, όπως παλαιότερα, ενώ το πρόβλημα επιδεινώνεται λόγω έλλειψης τραπεζικής χρηματοδότησης».


Πάντως, η απαραίτητη τροποποίηση του υφιστάμενου προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» κατατέθηκε τον Ιούνιο στα αρμόδια κοινοτικά όργανα και, όταν εγκριθεί, δηλαδή περίπου τον Σεπτέμβριο, θα ανοίξει ο δρόμος για τη νέα προκήρυξη.

Την ευθύνη προώθησης των διαδικασιών τροποποίησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (2007-2013) είχε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν, μετά τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα έχει υποβάλει την παραίτησή του.

Εκατοντάδες οι απεντάξεις
Σε ερώτηση της Agrenda σχετικά με τις απεντάξεις Νέων Γεωργών από το πρόγραμμα, ο κ. Θεοχαρόπουλος απάντησε ότι οι αποφάσεις απένταξης πλησίασαν κοντά στις 1.000, μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Πρόκειται για περιπτώσεις Νέων Γεωργών που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα με την προκήρυξη του 2009 και δεν ήταν σε θέση να καταθέσουν αίτηση πληρωμής για τη β΄ δόση, είτε για Νέους Γεωργούς, των οποίων οι επενδύσεις τους κρίθηκαν ανεπαρκείς μετά την παρέλευση της πενταετίας και είχαν ενταχθεί σε μία από τις δύο προκηρύξεις της περιόδου 2000-2006. Αρκετά συχνή ήταν η περίπτωση νέων κτηνοτρόφων, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν άδεια για την κτηνοτροφική τους εγκατάσταση. Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, «όπου μπορέσαμε δώσαμε λύση.

Για παράδειγμα, όσοι Νέοι Αγρότες είχαν αποδεδειγμένα καταθέσει αίτηση για άδεια κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, αλλά δεν μπόρεσαν να την πάρουν, δεν απεντάσσονται. Επίσης, δεν απεντάχθηκε κανένας από όσους μπόρεσαν να αποδείξουν ότι δεν ήταν δική τους ευθύνη η καθυστέρηση της απόκτησης πιστοποιητικού κατάρτισης από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα».
 
 Αλεξανδρής Πέτρος
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ:Νέα προκήρυξη για Νέους Αγρότες Reviewed by RIVER on 10:28 μ.μ. Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Καλημερα,
    Εχετε καμια πληροφορηση σχετικα με το οριο ηλικιας αν υπερβει το 40ο ετος μπορεις να λαβεις συμμετοχη εφοσον αυξηθηκε το οριο συνταξιοδοτησης στα 67;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.