ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

''Καθαρή'' Καλαμάτα με «βρόμικο» εργολάβο...


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παράλληλα απαξίωθηκε η Μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων της Καλαμάτας, η οποία σταμάτησε να λειτουργεί κι έκλεισε...
Ο Δήμος για άλλη μια φορά φαίνεται να μην έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί εκ νέου με τον Θ. Καράμπελα, ο οποίος ήδη μετράει ποινές περίπου 50 μήνων από καταδικαστικές αποφάσεις.
Ο αντιδήμαρχος επέρριψε τις ευθύνες για το μεγάλο κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών του δήμου στους… κατοίκους του Ταΰγετου!

Πριν καν κοπάσει ο αχός από την περιβόητη ιστορία της μεταφοράς απορριμμάτων από την Καλαμάτα και του θαψίματός τους στο δρυοδάσος της Φολόης, ο Δήμος Καλαμάτας για άλλη μια φορά φαίνεται να μην έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί εκ νέου με τον ίδιο εργολάβο Θεόδωρο Καράμπελα, ο οποίος ως γνωστόν ήδη μετράει περίπου 50 μήνες ποινών από καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη. Αυτό όπως φαίνεται ουδόλως απασχολεί τη δημοτική αρχή τού κ. Νίκα, ο οποίος με πρόσχημα την «καθαρή Καλαμάτα» για την περίοδο του καλοκαιριού αναθέτει ξανά στον ίδιο εργολάβο την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Αυτά αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του δήμου, όπου δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ αντιδημάρχων και συμβούλων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έφερε το θέμα προς συζήτηση δηλώνοντας πως είναι απαραίτητη η συμπληρωματική ανάθεση στον εργολάβο ύψους 100.000 ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών καλοκαιριάτικα και να μη μείνουν αυτά στη μέση του δρόμου, ειδικά σε μια περίοδο που η πόλη έχει μεγάλη έλευση τουριστών. Εξήγησε δε πως τα… προηγούμενα 100.000 ευρώ, που είχαν εγκριθεί με απόφαση δημάρχου, δεν ήταν αρκετά εξαιτίας των αυξημένων απορριμμάτων λόγω της εποχής.

Φταίνε οι… δημότες!

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος-πρόεδρος της επιτροπής Παύλος Μπουζιάνης, ο οποίος επέρριψε τις ευθύνες για το μεγάλο κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών του δήμου στους… κατοίκους του Ταΰγετου οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Μαραθόλακκας με αποτέλεσμα, όπως είπε, ο δήμος να μην μπορεί να θάψει τα σκουπίδια όπως κάνουν οι πιο πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα.

Εν προκειμένω, ο αντιδήμαρχος ξέχασε ν’ αναφέρει πως για την υπόθεση της Μαραθόλακκας τα δικαστήρια ουσιαστικά δικαίωσαν τους κατοίκους με γνώμονα την υποβάθμιση του Ταΰγετου, ενώ παράλληλα για το ίδιο θέμα στον Δήμο Καλαμάτας επιβλήθηκε πριν από καιρό πρόστιμο ύψους 8.500 ευρώ από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ειδικότερα το σκεπτικό της απόφασης για τη Μαραθόλακκα αναφέρει πως δεν επιτρέπει στον δήμο να χρησιμοποιεί την εν λόγω περιοχή ως χωματερή.

Η δήλωση αυτή, περί ευθύνης των πολιτών, προκάλεσε την αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία κατέκρινε τον δήμαρχο για την πρακτική του να συνεχίζει να συνεργάζεται με τον ίδιο άνθρωπο που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω πριν από λίγο καιρό να θάβει τα σκουπίδια στη Φολόη, ενώ υπήρξαν και αναφορές στην απαξίωση της Μονάδας Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων της Καλαμάτας, η οποία σταμάτησε να λειτουργεί κι έκλεισε.


Στέλεχος της πλειοψηφίας ανταπάντησε πως εστάλησαν επιστολές σε επτά μεταφορείς σκουπιδιών, πως μόνον ο κ. Καράμπελας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Καλαμάτας και πως με τις ενέργειες του δήμου συμφωνεί το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το ερώτημα, που θα παραμείνει μάλλον αναπάντητο εν προκειμένω, είναι αν το Ελεγκτικό Συνέδριο γνωρίζει τις δοσοληψίες του εργολάβου με τη Δικαιοσύνη.

Του Δημήτρη Τερζή

''Καθαρή'' Καλαμάτα με «βρόμικο» εργολάβο... Reviewed by RIVER on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: