ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υπογράφθηκε η ΚΥΑ για την Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Πετρέλαιου στους Αγρότες


ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Ισόποση με την πρώτη δόση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, θα είναι και η δεύτερη, η οποία αναμένεται να καταβληθεί το προσεχές διάστημα.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον προσδιορισμό των συντελεστών επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου για τη δεύτερη δόση του 2013 υπογράφηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη.

Η δεύτερη δόση που θα είναι εφάμιλλη της πρώτης, η οποία είχε καταβληθεί τον περασμένο Μάρτιο, δηλαδή υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ, θα καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η πληρωμή του κάθε δικαιούχου γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου) το 2012.

«Παραμένουμε κοντά στους έλληνες παραγωγούς για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος, που αφορά το κόστος παραγωγής και ειδικά του υψηλού κόστους της ενέργειας. Σύντομα, το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίσθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για το 2013, θα καταβληθεί στο ακέραιο, με την καταβολή και της δεύτερης δόσης» δήλωσε ο Τσαυτάρης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής σε όσα εξαγγέλλει, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

www.agrotikabook.gr
Υπογράφθηκε η ΚΥΑ για την Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Πετρέλαιου στους Αγρότες Reviewed by RIVER on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: