ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ :Τα Φυτά καθαρίζουν το Μολυσμένο Αέρα !!!


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ




Μία καινούργια εφαρμογή που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στις ευρωπαϊκές πόλεις είναι οι τοίχοι με φυτά, που βοηθούν στον καθαρισμό του μολυσμένου αέρα. Με τη βοήθεια αυτού του συστήματος καθαρισμού έχουμε ταυτόχρονα και ηχομόνωση.Δοκιμάζονται σε διάφορες πόλεις, υπόγεια πάρκινγκ, καθώς και σε διόδια στους αυτοκινητοδρόμους.Κοντά στον μεγάλο σταθμό τρένων στην Περάς, στην Λυών, ειδικοί έχουν εγκαταστήσει 12 στήλες με κάθετη τοποθέτηση φυτών.

Μέσα στο πάρκινγκ, αρκετοί σωλήνες απορροφούν τον μολυσμένο αέρα και τον ωθούν προς τις κάθετες στήλες των φυτών. Στο χώμα μέσα στο οποίο είναι τοποθετημένα τα φυτά, υπάρχουν εκατομμύρια βακτήρια, τα οποία φιλτράρουν και καταστρέφουν τους ρύπους, ενώ τα φυτά κατακρατούν ταυτόχρονα το διοξείδιο του άνθρακα.

«Εδώ, μετρήσαμε 126 οργανικές ενώσεις στον αέρα, που περνούν στο υπόστρωμα. Μετά την επεξεργασία που υφίστανται από τα φυτά, το 70% αυτών των ουσιών εξαφανίζεται» αναφέρει ο Ρενέ Ρορ, καθηγητής μικροβιακής οικολογίας.


Το συγκεκριμένο σύστημα είναι αποδοτικό και σε άλλες περιπτώσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα διόδια του Σαμάν, στον αυτοκινητόδρομο Α1, στα βορειοανατολικά του Παρισιού.

Καθημερινά περνούν 80.000 αυτοκίνητα. Γι’ αυτό το λόγο τοποθετήθηκε ένας φυτικός απορρυπαντικός κύβος κοντά στα κουβούκλια εργασίας.

Μέσω ενός συστήματος κλιματισμού, ο φιλτραρισμένος αέρας φτάνει στους υπαλλήλους που εργάζονται εκεί.
«Ο κλιματισμός είναι εδώ. Το σύστημα λειτουργεί κανονικά και ο αέρας μεταφέρεται μέσω αυτού του συστήματος εξαερισμού, σε αυτό το μέρος της καμπίνας» εξηγεί ο Υβόν Ναβάρο, υπάλληλος στα διόδια.


Η αγορά αυτών των τοίχων με φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μόλις τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται στην Ευρώπη, ενώ στην Κίνα και το Μεξικό, δύο χώρες με σοβαρά προβλήματα περιβαλλοντικής μόλυνσης, οι πωλήσεις αυτής της καινοτομίας ανθούν εδώ και χρόνια.

(Πηγή: Euronews)
ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ :Τα Φυτά καθαρίζουν το Μολυσμένο Αέρα !!! Reviewed by RIVER on 11:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: