Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ-ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας -ΜΕΤΕΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΕΓ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Έγγραφα που γεννούν ερωτηματικά!!!

Επιστολή έστειλε ο κύριος Καπλάνης πρόεδρος του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προς τον Γεώργιο Καπότη πρόεδρο του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων και ζητά να γίνει άμεσα η μετεγκατάσταση της σχολής στην Αμαλιάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γραμματεία λειτουργεί και τα πάντα θα είναι έτοιμα με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.Ζητά την άμεση μεταφορά του αρχείου και των εργαστηρίων και τα έπιπλα των γραφείων για να μπορέσουν οι φοιτητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Το παράξενο στην επιστολή είναι οτι την δαπάνη μεταφοράς δεν την προβλέπει ως όφειλε με ανάρτηση στο διαύγεια το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και απόφαση συγκλήτου ή γενικής συνέλευσης ,οπως εκανε για το τμήμα ΤΕΣΥΔ της Ναυπάκτου για το οποίο ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία και όπως προβλέπει το προεδρικό διάταγμα .Το κόστος μεταφοράς του ΤΕΣΥΔ ανήλθε σε πάνω απο 90.οοο ευρώ απο την Ναύπακτο στο Αντίρριο ,οπως μπορεί κανείς να δεί στο διαύγεια του ΤΕΙ ΔΕ ,οταν μιλάμε μόνο για την μεταφορά υπολογιστών(ξύλωμα-συσκευσία-μεταφορά-αποσυσκευασία και εγκατάσταση).

Το τμήμα ΘΕΚΑ με 8 εργαστήρια και τόσα θερμοκήπια αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με τι χρηματικό κόστος θα μεταφερθεί?το έχει υπολογήσει κανείς?

Πως ανατίθεται σε ενα δήμο να πληρώσει την μεταφορά ενός τμήματος ΤΕΙ και τις μετατροπές στις κτιριακές εγκαταστάσεις του που απαιτούνται για το μεταφερόμενο τμήμα?

Γιατί δεν υπάρχουν οι μελέτες μετατροπών των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα πρέπει να γίνουν απο εξιδεικευμένα γραφεία μηχανικών?

Με ποια απόφαση της γενικής συνέλευσης ή της συγκλήτου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος το ΤΕΙ παραχωρεί σε εναν δήμο την αρμοδιότητα μεταφοράς και εγκατάστασης περουσιακών του στοιχείων πολύ μεγάλης αξίας για να μεταφερθούν 120 χλμ μακριά που βρίσκετα η Αμαλιάδα μη ακολουθώντας το προεδρικό διάταγμα όπως αυτό ορίζει για τις διαδικασίες μεταφοράς?(Απαιτεί απόφαση γενικής συνέλευσης ή συγκλήτου)

Τελικά τα ΤΕΙ εχουν περάσει στους δήμους και είναι υπεύθυνοι για την περιουσία των ΤΕΙ?Με ποια νομοθετική ρύθμιση ?

Αν γίνει κάποια ζημιά στον τεχνολογικό εξοπλισμό κατά την μεταφορά ποιος θα είναι υπεύθυνος?

Απο πότε οι καθηγητές μπορούν να μεταφέρουν περουσιακά στοιχεία του δημοσίου χωρίς νόμιμη έγκριση γενικής συνέλευσης ή συγκλήτου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος?

Θα είναι ασφαλισμένα τα περουσιακά στοιχεία κατά την μεταφορά απο ατύχημα ή κλοπή?

Απο πότε είναι πρωτοβουλία των εργαζομένων να επικοινωνούν με εργολάβους για την μεταφορά ή γενικώς την διαχείριση περουσιακών στοιχείων του δημοσίου?

Απο πότε σε έγγραφα δημόσια ανατίθενται διευθετήσεις με κινητά τηλέφωνα ιδιωτών,οταν μάλιστα το έγγραφο απευθύνεται και στο Υπουργείο Παιδείας?

Διαβάζοντας την αλληλογραφία του τμήματος με τον πρόεδρο του ΤΕΙ ,μας γεννιούνται άπειρα ερωτήματα.

Ισως είναι καιρός οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να “παίζουν “με την τύχη των φοιτητών και των οικογενειών τους μιας και ακόμη δεν ξέρουν σε ποια πόλη θα σπουδάσουν.

Εμείς διαβάσαμε τα έγγραφα και μας γεννήθηκαν άπειρα ερωτηματικά για το μέλλον των σπουδαστών ,για την τύχη της περουσίας του τμήματος και φυσικά θα θέλαμε να μάθουμε αν τελικά το σχέδιο Αθηνά στοχεύει σε οικονομία αλλά και σε καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά μας.Κάτι το οποίο δεν φαίνεται απο τις εξελίξεις με την μεταφορά ενός γεωπονικού τμήματος.

Το γεγονός οτι μιλάμε για μεταφορά πανάκριβων μηχανημάτων και εγκαταστάσεων τα οποία χρειάζονται αποσυναρμολόγηση απο ειδικούς και μετά την μεταφορά τους συναρμολόγηση απο τους ίδιους ειδικούς ,το γεγονός οτι θα πρέπει οι χώροι που θα μπούν τα μηχανήματα να έχουν την ανάλογη υποδομή και ολα αυτά να γίνουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μήπως βάζουν σε κίνδυνο την περιουσία του ΤΕΙ και φυσικά του Ελληνικού λαού που πληρώνει?

Πως οταν μόνο η άδεια για την εγκατάσταση ενός θερμοκηπίου απαιτεί εβδομάδες θα εγκατασταθεί μεγάλο θερμοκήπιο στην Αμαλιάδα μέχρι τις 10 Οκτώβρη?

Στο έγγραφο του προέδρου του τμήματος κυρίου Καπότη προς τον κύριο Καπλάνη που δημοσιεύουμε διαβάζουμε οτι μετά απο επίσκεψη που έγινε απο μέλη ΕΠ και του ίδιου οι εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι ελάχιστες και δεν γίνεται να λειτουργήσει το τμήμα στην Αμαλιάδα με αυτές τις προυποθέσεις.

Ζητά ολες οι μελέτες ,εργασίες για την μεταφορά και την μετεγκατάσταση στην Αμαλιάδα να ελεχθούν απο τις τεχνικές υπηρεσίες του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα τους για θέματα υγιεινής και ασφάλειας δεδομένου οτι στους χώρους αυτούς θα εκπαιδευτούν οι σπουδαστές του τμήματος και τα εργαστήρια έχουν επικίνδυνες ουσίες που ανα πάσα στιγμή μπορεί να προκληθεί σοβαρό ατύχημα με άσχημες συνέπειες.

Επίσης επισημαίνει οτι τα περουσιακά στοιχεία το τμήματος είναι περιουσία του δημοσίου και μεγάλης αξίας και θα πρέπει να επιληφθεί της καταγραφής πριν την μεταφοράς τους στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας απο επιτροπές που θα οριστούν απο την γενική συνέλευση ή σύγκλητο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Το www.onairnews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει οτι τίποτα απο το τμήμα δεν έχει μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις στην Αμαλιάδα απο το ΤΕΙ Μεσολογγίου(το διαβάζουμε και στο έγγραφο του προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος) όπως επίσης και οτι οι εγκαταστάσεις στην Αμαλιάδα δεν είναι έτοιμες να υποδεχτούν το τμήμα ωστε να λειτουργήσει άμεσα(οπως αναφέρει στο έγγραφο του προέδρου του τμήματος απο την επίσκεψη των μελών ΕΠ και του προέδρου του στο κτίριο στην Αμαλιάδα).

Είναι θέμα ωρών ή εστω ημερών να βγεί η απόφαση απο το ΣΤΕ για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της μεταφοράς του τμήματος των τεχνολόγων γεωπόνων στην Αμαλιάδα προσωρινά για τον λόγο οτι ουσιαστικά αναστέλλεται η λειτουργία του λόγω έλλειψης υποδομών, γεγονός καταστροφικό για την κατάρτηση των σπουδαστών και την έρευνα των καθηγητών.

Τελειώνουμε με μια απορία.Το έγγραφο του προέδρου του τμήματος του κυρίου Καπότη το έχουν διαβάσει στο Υπουργείο Παιδείας?

Αποκλειστικά το www.onairnews.gr σας αποκαλύπτει ολη την αλληλογραφία του κυρίου Καπλάνη και του κυρίου Καπότη.


ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ-ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας -ΜΕΤΕΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΕΓ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Έγγραφα που γεννούν ερωτηματικά!!! Reviewed by RIVER on 8:26 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: