ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διάθεση 11.350 δενδρυλλίων από τη Δ/νση Δασών Χανίων

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣΗ Δ/νση Δασών Χανίων ξεκινά από τις 7 Νοεμβρίου 2013 τη χορήγηση δενδρυλλίων από το Δασικό Φυτώριο Χανίων σε ιδιώτες και φορείς. Συνολικά θα διατεθούν 11.350 δενδρύλλια. Έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων, για τον καθορισμό ημερομηνίας παραλαβής των δενδρυλλίων, η οποία και θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου.

Η χορήγηση θα γίνει σύμφωνα με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις.

Α. Δωρεάν διάθεση φυτευτικού υλικού θα γίνεται:

1α. Σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Σχολεία (Δημόσια και Ιδιωτικά), Στρατό, Κοινωφελή Ιδρύματα, Ενορίες, Ιερές Μονές, Προσκόπους.

1β. Σε Συλλόγους, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζεται απόφαση του ΔΣ ότι θα γίνει δενδροφύτευση σε χώρους που θα αναφέρονται αναλυτικά στο αίτημα τους προκειμένου να γίνει σχετικός ο έλεγχος της Υπηρεσίας.

2. Στους ΟΤΑ κάθε βαθμίδας
Αφού υπογράψουν Προγραμματική Σύμβαση μελέτης και κατασκευής δημοσίων δασοτεχνικών έργων (σε δημόσιες δασικές εκτάσεις)
Όταν θέλουν να αναδασώσουν Δημοτικές εκτάσεις εφόσον υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη αναδάσωσης.
Όταν θέλουν φυτά για δεντροστοιχίες και δημιουργία αλσών, πάρκων, νεκροταφείων κλπ εφόσον υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει και ο αριθμός του αιτούμενου φυτευτικού υλικού είναι μεγαλύτερος απο 50 φυτάρια θα γίνεται αυτοψία από τη Δασική Υπηρεσία, γι’αυτό η αίτηση τους θα πρέπει να συνοδεύεται απο διάγραμμα της έκτασης σε συν/νες ΕΓΣΑ. Οι Δήμοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν τις αιτήσεις όλων των δημοτικών διαμερισμάτων τους και να στέλνουν στη Δασική υπηρεσία μία συνολική αίτηση για την επικράτεια τους.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνεται έλεγχος από τη δασική υπηρεσία.

Β. Σε όλους γενικά τους ΙΔΙΩΤΕΣ θα χορηγείται φυτευτικό υλικό με πληρωμή. Η τιμή για κάθε δενδρύλλιο θα είναι 0.90 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ). Η πληρωμή του αντίτιμου θα γίνεται στα γραφεία της Δ/νσης Δασών Χανίων με την παραλαβή της διατακτικής χορήγησης για την παραλαβή των φυτών την ίδια μέρα. Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παραλάβει τα δεντρύλλια του από το Δασικό φυτώριο, οδός Νεροκούρου.

Το έντυπο της Αίτησης εδώ.

www.ellinikigeorgia.gr
Διάθεση 11.350 δενδρυλλίων από τη Δ/νση Δασών Χανίων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: