ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Δέκα «Πράσινα» έργα ύψους 35 εκατ. Ευρώ για την Ανάπλαση της Αττικής

Δέκα νέα έργα ξεκινούν μετά την υπογραφή των Συμβάσεων Κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Δημάρχου Π. Φαλήρου.Τα έργα θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 35,32 εκ. Ευρώ. Η χρηματοδότησή τους γίνεται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για την υπογραφή συμβάσεων κατασκευής έργων που αφορούν:

-Αποκαταστάσεις ΧΑΔΑ, συνολικού προϋπολογισμού 6,63 εκ. ευρώ περίπου. Πιο συγκεκριμένα:
α)Δεύτερη φάση αποκατάστασης ανενεργών ΧΑΔΑ σε Βαρνάβα, Κάλαμο, Γραμματικό και Αυλώνα, προϋπολογισμού 1,67 εκ. ευρώ
β)Αποκατάσταση ανενεργών ΧΑΔΑ στα Μέθανα και το Αγκίστρι, προϋπολογισμού 1,0 εκ. ευρώ
γ)Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Σπετσών, προϋπολογισμού 3,96 εκ. ευρώ

Με τα έργα αυτά, που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από κοινοτικούς πόρους του ΠΕΠ Αττικής, ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Ο στόχος είναι η πλήρης αποκατάσταση χώρων που λειτουργούσαν έξω από τα περιβαλλοντικά πρότυπα, θέτοντας συνεχώς τη χώρα μας στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατηγορούμενη για παράβαση της σχετικής κοινοτικής Νομοθεσίας και με αυξημένο κίνδυνο να επιβαρυνθεί με ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα.

Παράλληλα, θα αποκατασταθούν τα τοπικά οικοσυστήματα με την επαναφορά – στο μέτρο του εφικτού – της φυσικής ισορροπίας των περιοχών επέμβασης.

-Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Μεταφοράς και Εξαγωγής παλαιών τεφρών του Αποτεφρωτήρα Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων, προϋπολογισμού 700 χιλ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του ΕΔΣΝΑ και αφορά τη σύγχρονη μονάδα αποτέφρωσης, δυναμικότητας 30 τόνων ημερησίως, η οποία είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για τη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, καθώς η αποτελεσματική λειτουργία της επιτυγχάνεται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

-Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Παλαιό Φάληρο και ανοικτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ. Με το έργο αυτό, που χρηματοδοτείται στο μεγαλύτερο μέρος του με ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, συμπληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, αφού θα προστεθεί αθλητική εγκατάσταση υψηλών προδιαγραφών και πολλαπλών χρήσεων, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο Αθλητικό Πάρκο, με συνολικό εμβαδόν 42 στρέμματα. Επομένως, το έργο πέρα από τον καθαρά αθλητικό του ρόλο, θα αποτελέσει και μια σημαντική ανάπλαση για την περιοχή.

-Προσθήκη δύο Υπογείων και Επισκευή, Αποκατάσταση, Ανακαίνιση Υπαρχόντων Κτηρίων και Ανάπλαση Περιβάλλοντος χώρου στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο στην Κηφισιά, συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκ. ευρώ.
Με το έργο αυτό συνδράμουμε έναν οργανισμό, ο οποίος επιτελεί πρωτοπόρο ερευνητικό έργο σε συνεργασία με έγκριτα ιδρύματα και φορείς του εξωτερικού. Το Ινστιτούτο παρέχει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε χιλιάδες αγρότες ετησίως στον ευρύ τομέα της φυτοπροστασίας, της φυτοϋγείας, της ασφάλειας στη γεωργική παραγωγή και της ασφάλειας των γεωργικών προϊόντων για τον καταναλωτή.

-Κατασκευή βασικών συλλεκτήρων και ολοκλήρωση συλλεκτήρων απορροής ομβρίων υδάτων της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και πέριξ στο Δήμο Μοσχάτου, συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ.
Το έργο χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους του ΠΕΠ Αττικής και έχει στόχο την επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος της ευρύτερης περιοχής, στην οποία παρατηρούνται βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας και έντασης, έντονα πλημμυρικά προβλήματα με δυσμενέστατες συνέπειες για τους πολίτες.

-Συντήρηση αντλιοστασίων, αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ, προϋπολογισμού 850 χιλ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος συσσώρευσης υδάτων, ιδιαίτερα μετά από έντονες νεροποντές.

-Αποκατάσταση βλαβών κρηπιδωμάτων του νέου Λιμένα Πόρου, προϋπολογισμού 568,4 χιλ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργικότητας του Λιμανιού και, κατά συνέπεια, στην τόνωση της εμπορικής και τουριστικής δραστηριότητας.

-Ανάπλαση των οδών Προύσης – Αβέρωφ, στους Δήμους Αγ. Βαρβάρας και Αιγάλεω, προϋπολογισμού 2,87 εκ. ευρώ. Το έργο που έχει στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και έχει στόχο την ανάδειξη της περιοχής με αισθητική και ποιοτική αναβάθμισή της και την βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, με την μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Παράλληλα, υπογράφτηκαν τέσσερις Προγραμματικές Συμβάσεις, προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ που αφορούν:

-«Βελτίωση – συντήρηση της οδού Φειδιππίδου του Δήμου Μαραθώνα», προϋπολογισμού 400 χιλ. ευρώ. Τη χρηματοδότηση του έργου αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής με δικούς της πόρους. Το έργο θα συμβάλλει στη βελτίωση της προσπελασιμότητας στις εκδηλώσεις του Κλασικού Μαραθωνίου και θα διευκολύνει την πρόσβαση στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

-Μελέτη για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού φαινομένου στο ανατολικό τμήμα της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 830,4 χιλ. ευρώ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων σε περιοχές που πλήττονται συχνά.

-Αποπληρωμή μελετών του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ. 235Α στην περιοχή Δροσούπολης του Δήμου Φυλής και Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Ο.Τ. 139 2Α στην περιοχή Αγ. Νικολάου του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 388 χιλ. ευρώ. Το έργο, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει την πολιτική που ακολουθούμε στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, στηρίζοντας τη σύγχρονη οικογένεια σε αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

-Μελέτη Ολοκλήρωσης Αστικής Ανάπλασης της περιοχής Λίμνης Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής, προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη μιας ήδη υποβαθμισμένης περιοχής.

www.econews.gr
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Δέκα «Πράσινα» έργα ύψους 35 εκατ. Ευρώ για την Ανάπλαση της Αττικής Reviewed by RIVER on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: