ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γλυφάδα: Το Δέντρο έπεσε στο αυτοκίνητό του αλλά ο Δήμος αρνείται να τον Αποζημιώσει...

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣΣοβαρές ζημιές υπέστη το αυτοκίνητο κατοίκου της Γλυφάδας εξαιτίας πτώσης δέντρου, σε σημείο που το είχε παρκάρει νομίμως εντός των ορίων του δήμου. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο και ο κάτοικος έσπευσε να στείλει επιστολή στον δήμαρχο Γλυφάδας, Κώστα Κόκκορη, προκειμένου ο δήμος να αναλάβει τα έξοδα επισκευής του αυτοκινήτου του. Στην επιστολή γίνεται αναφορά στο περιστατικό, καθώς και σε μία απόφαση του Αρείου Πάγου κατά την οποία η δήμοι οφείλουν να αποζημιώνουν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων όταν τα αυτοκίνητά τους υφίστανται ζημιές λόγω πτώσεις δέντρων.


Δείτε την επιστολή του κατοίκου της Γλυφάδας προς τον δήμαρχο εδώ.


Παρόλο που ο δήμαρχος έλαβε την επιστολή και είχε ενημερωθεί και τηλεφωνικά για το περιστατικό, σιωπούσε, όπως αναφέρει ο κάτοικος στην aftodioikisi.gr, ο οποίος μετά την πάροδο 25 ημερών έστειλε εκ νέου την ίδια επιστολή.

Η απάντηση ήρθε δύο εβδομάδες μετά από τον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Γεωργούλα, ο οποίος αναφέρει στην επιστολή του: «Η καταβολή αποζημιώσεων από δήμους σε ιδιώτες για διάφορους λόγους δεν είναι νόμιμη, καθόσον δεν προβλέπεται από διάταξη νόμου αρμοδιότητα των δήμων να καταβάλλουν με αυτεπάγγελτη ενέργεια αποζημιώσεις στους πολίτες.» και συνεχίζει λέγοντας ότι ο μόνος τρόπος για να καταβληθεί αποζημίωση από πλευράς του δήμου, είναι ο κάτοικος της Γλυφάδας να υποβάλλει μήνυση.

Δείτε την απάντηση του αντιδημάρχου εδώ.

Στη συνέχεια ο κάτοικος Γλυφάδας κατέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος έστειλε την έκθεσή του στον δήμαρχο, στην οποία αναφέρει πως ο δήμος έχει την υποχρέωση να αποζημιώσει τον κάτοικο υποδεικνύοντας του μάλιστα και τον τρόπο. Χαρακτηριστικά η επιστολή αναφέρει πως «άποψη της Αρχής είναι ότι η άρνηση Δήμου να κάνει χρήση των ανωτέρω διατάξεων παραβιάζει ευθέως το νόμο και συνιστά μορφή κακοδιοίκησης.»

Δείτε την έκθεση του έστειλε ο Συνήγορος του πολίτη στον Δήμο Γλυφάδας εδώ.

Μέχρι στιγμής όμως ο δήμαρχος δεν έχει κάνει καμία κίνηση για την επίλυση του ζητήματος. Ο e-αναγνώστης αναφέρει στην aftodioikisi.gr:

«Μέχρι και σήμερα, ο δήμαρχος κωφεύει, με αγνοεί παντελώς και αρνείται πεισματικά και άδικα, να αποκαταστήσει τις ζημιές στο αυτοκίνητο που ακόμη και σήμερα είναι άφτιαχτο αφού είμαι άνεργος από 01/01/2013 και δεν έχω χρήματα.
Σας ερωτώ, βάσει της απόφασης-έκθεσης του συνηγόρου του πολίτη, γιατί πρέπει να υφίσταμαι όλον αυτόν τον εξευτελισμό; Γιατί αφού υπάρχει δεδικασμένο από τον Άρειο Πάγο, αφού σε ενδεχόμενη δίκη θα αναγκαστεί να με αποζημιώσει; Γιατί κατά την λογική του δημάρχου, πρέπει να περιμένω 3-4 χρόνια και αφού έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα, δεν με αποζημιώνει βάσει των νόμων που αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη;»

www.aftodioikisi.gr
Γλυφάδα: Το Δέντρο έπεσε στο αυτοκίνητό του αλλά ο Δήμος αρνείται να τον Αποζημιώσει... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: