ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Επιδεινώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση: Σε επίπεδο ρεκόρ οι εκπομπές CO2 παγκοσμίως


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Κάθε προηγούμενο ρεκόρ αναμένεται να ξεπεράσει φέτος ατμοσφαιρική ρύπανση σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως σημειώνει νέα έρευνα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα φτάσουν τους 36.000.000.000 μετρικούς τόνους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη από 49 ερευνητές δέκα χωρών, φέτος οι εκπομπές αερίων είναι αυξημένες κατά 2,1% έναντι του 2012 και κατά 61% έναντι του 1990, το οποίο αποτελεί έτος αναφοράς σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Στον «Ατλα του Ανθρακα», πρωταθλήτρια στη ρύπανση είναι η Κίνα συμβάλλοντας κατά 27% στην ατμοσφαιρική ρύπανση και ακολουθούν οι ΗΠΑ με 14% και η Ευρωπαϊκή Ένωση με10%.

Παράλληλα ο κύριος παράγοντας της ατμοσφαιρικής μόλυνσης είναι η καύση άνθρακα όπως λιγνίτη που αγγίζουν ένα ποσοστό 43% της συνολικής ρύπανσης, ενώ κατά 33% ευθύνεται το πετρέλαιο και μόλις 18% το φυσικό αέριο. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η καταστροφική αποψίλωση των δασών του πλανήτη που συμβάλλουν κατά 8% στη συνολική περιβαλλοντική καταστροφή.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από το 1870, θα φθάσουν τους 2.105 δισεκατομμύρια τόνους το 2013, με το 70% να προέρχονται από την καύση ορυκτών καυσίμων και το 30% από την αποψίλωση των δασών

www.iefimerida.gr
Επιδεινώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση: Σε επίπεδο ρεκόρ οι εκπομπές CO2 παγκοσμίως Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: