ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥΠΕΚΑ: Μαζικά πράσινο φως για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας

Ομόφωνη έγκριση & από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΚΑΓια ένα έργο πνοής που αναδεικνύει τον πλούτο της χώρας μίλησα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΚΑ που απεφάνθησαν σήμερα για την παρέμβαση ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας από την Αμαλίας ως το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων.

Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου «μπορεί να δώσει νέα πνοή στο δημόσιο χώρο του κέντρου της Αθήνας», τόνισε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την ομόφωνη έγκριση που έδωσε σήμερα το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) του ΥΠΕΚΑ στην οριστική αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Ανάπλαση της Πανεπιστημίου και επέκταση του Τραμ με συναφείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του Κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου», την οποία χρηματοδοτεί το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», με σκοπό τη δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο. Η ανάπλαση της Πανεπιστημίου επεσήμανε ο κ. Καλαφάτης, «αναδεικνύει τον κτιριακό πλούτο της περιοχής και αποδίδει την πρέπουσα αξία στα εμβληματικά κτίρια με την οργάνωση του δημόσιου χώρου».


Επιπλέον, ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι η ενίσχυση της πρόσβασης στο κέντρο της πόλης με μέσα σταθερής τροχιάς οικολογικής φιλοσοφίας θα μειώσει τους παραγόμενους ρύπους σε σημαντικό βαθμό, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το συγκεκριμένο έργο «θα επανεντάξει τις χαμένες εμπορικές χρήσεις, θα αναζωογονήσει τις υφιστάμενες και θα ενθαρρύνει την επιστροφή της κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας».

Οι εργασίες ανάπλασης πρόκειται να πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, στην πλατεία Ομονοίας, στην πλατεία Δικαιοσύνης (Πανεπιστημίου-Αρσάκη-Σταδίου-Σανταρόζα), και επί της οδού Πατησίων μέχρι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του 2014 και να έχει ολοκληρωθεί έως το 2016.

Πηγή Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΥΠΕΚΑ: Μαζικά πράσινο φως για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: