ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το δηλητήριο του κίτρινου σκορπιού «φωτίζει» τα καρκινικά κύτταρα !!!

ΥΓΕΙΑ


Μια μέθοδο που εντοπίζει με απόλυτη ακρίβεια τα καρκινικά κύτταρα στον εγκέφαλο την ώρα της επέμβασης, ώστε να μην τα μπερδεύουν οι γιατροί με τα υγιή, ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας μια ουσία που υπάρχει στο δηλητήριο του κίτρινου σκορπιού!
Η μέθοδος φωτίζει κυριολεκτικά τα καρκινικά κύτταρα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ώστε να αφαιρούνται μόνο αυτά και κανένα κύτταρο από τον υγιή ιστό.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς όπως είπαν οι επιστήμονες στο CNN, όταν αφαιρούνται μερικά γραμμάρια από τον υγιή ιστό του εγκεφάλου, ο ασθενής κινδυνεύει «να μην ξυπνήσει από τη νάρκωση όπως ήταν πριν από αυτήν».
Ο Δρ. Jim Olson, από το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο Fred Hutchinson, ανακάλυψε ότι η λύση βρίσκεται σε μια μικρή πρωτεΐνη που υπάρχει στο δηλητήριο του σκορπιού, την οποία δοκίμασε σε καρκινικό όγκο του ανθρώπινου εγκεφάλου που ανέπτυξε με την ομάδα του στην πλάτη ποντικού.

Οι επιστήμονες εισήγαγαν στον όγκο ένα διάλυμα που περιείχε την πρωτεΐνη και ειδικό μοριακό χρώμα και διαπίστωσαν ότι μετά από μία ώρα τα καρκινικά κύτταρα είχαν «φωτιστεί» με άλλο χρώμα.

Μάλιστα, η μέθοδος αυτή αποδείχθηκε ότι είναι 500 φορές πιο ευαίσθητη από ό,τι οι μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μια μέρα η μέθοδος αυτή θα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση όλων των μορφών καρκίνου στους ασθενείς κάθε ηλικίας.

(Πηγή: Ναυτεμπορική)
Το δηλητήριο του κίτρινου σκορπιού «φωτίζει» τα καρκινικά κύτταρα !!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: