ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εφαρμογή Ειδικού διαδικτυακού Λογισμικού στο Γεωπονικό Επάγγελμα


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Το infoVeg πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό διαδυκτιακό λογισμικό από την Αυστρία, που αποσκοπεί στην άμεση παροχή γεωπονικών συμβουλών στους καλλιεργητές λαχανικών
Η Αυστριακή Ausveg κατασκεύασε μία καινούρια ηλεκτρονική εφαρμογή για υπολογιστές, και έξυπνα κινητά τηλέφωνα όπου αποσκοπεί να παρέχει επιστημονικές συμβουλές στους παραγωγούς. Το πρόγραμμα ονομάζεται infoVeg και πρόκειται για μία βάση δεδομένων και ερευνών για τους καλλιεργητές λαχανικών. 

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Βιομηχανικής Ανάπτυξης και επικοινωνιών της Ausveg, Andrew White, «η ηλεκτρονική εφαρμογή θα είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο καθημερινής χρήσης, το οποίο θα παρέχει στον παραγωγό μία πληθώρα στοιχείων και πιθανών βελτιώσεις γύρω από τα λαχανικά που καλλιεργεί». 

Παρά το γεγονός ότι επενδύονται κάθε χρόνο εκατομμύρια δολάρια και ευρώ σε έρευνες γύρω από την καλλιέργεια λαχανικών, ο κ. White εκτιμά πως οι πληροφορίες αυτές δεν καταφτάνουν αρκετά γρήγορα στον παραγωγό και πως υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης στις καλλιεργητικές πρακτικές και του πιθανού κέρδους που μπορεί ο κάθε παραγωγός να αποκομίσει από χρήσιμες επιστημονικές πληροφορίες. 

«Ανιχνεύσαμε την ανάγκη που υπάρχει στον αγροτικό τομέα για ένα κέντρο που θα συγκεντρώνει λύσεις ή συμβουλές με βάση τις τεχνολογικές έρευνες και εξελίξεις γύρω από την καλλιέργεια λαχανικών», ανέφερε επίσης ο κ. White, «Δεδομένου ότι οι παραγωγοί δεν δουλεύουν καθηλωμένοι στο γραφείο τους, με την νέα εφαρμογή αποσκοπούμε να προσφέρουμε εύκολη πρόσβαση σε αυτό το κέντρο χρήσιμων πληροφοριών, ακόμα και στο αγρόκτημα».

Η Εφαρμογή infoVeg είναι διαθέσιμη για συσκευές που χρησιμοποιούν λογισμικό Apple, Windows ή Android και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να είναι εύχρηστη, ακόμα και στο χωράφι. 

Για επικοινωνιακούς σκοπούς, η Ausveg σε συνεργασία με την Αυστριακή κυβέρνηση, δημιούργησαν μάλιστα και ένα κόμικ το οποίο επιδιώκει να πληροφορήσει τους καλλιεργητές λαχανικών για την δράση της εφαρμογής infoVeg, με τη μορφή εικονογραφημένης ιστορίας. 


Ζαρίτας Βασίλης
www.agronews.gr
Εφαρμογή Ειδικού διαδικτυακού Λογισμικού στο Γεωπονικό Επάγγελμα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: