ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το όνομα του Παραγωγού των Kρασιών σε καράφα στους καταλόγους εστίασης

ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ!!!


Υποχρεωμένα να αναγράφουν στους τιμοκαταλόγους τους όταν διαθέτουν κρασί σε καράφα, τη χώρα προέλευσης και τον παραγωγό, είναι τα σημεία εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ), με βάσει τις διατάξεις που δημοσιεύτηκαν και ισχύουν στο ΦΕΚ 2044/Β/22.8.2013.


Οι σχετικές διατάξεις αναφέρονται στο άρθρο 91 της Απόφασης με αριθμό Α2-861 με τίτλο «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στο άρθρο 95 § 2 της ίδιας απόφασης δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή εφόσον το ζητήσει να γίνεται παρουσία του, η μετάγγιση της ποσότητας οίνου που παρήγγειλε, ώστε να μπορεί να διαβάσει την επισήμανση της συγκεκριμένης συσκευασίας και συνεπώς (σσ. ΚΕΟΣΟΕ) να ταυτοποιήσει το προϊόν σε σχέση με αυτό που αναγράφεται στον τιμοκατάλογο.

Η ΚΕΟΣΟΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τις διατάξεις αυτές, τις οποίες εδώ και 10 χρόνια είχε υποβάλλει στο ΥΠΑΑΤ προς θεσμοθέτηση.


agronews
Το όνομα του Παραγωγού των Kρασιών σε καράφα στους καταλόγους εστίασης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: