Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Χριστουγεννιάτικα smart tips για νέους γευσιγνώστες


ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ




1.Ονειρεύομαι ένα λουκούλειο γεύμα γιά τά Χριστούγεννα καί νά πιώ πολλή Σαμπάνια τήν Παραμονή τής Πρωτοχρονιάς. Σκέπτομαι,λοιπόν,αυτής τής πανδαισίας νά προηγηθεί αυστηρή δίαιτα-γιά νά μπορέσω νά φάω καί νά πιώ όσο θέλω
Θά έχετε κάνει ένα από τά μεγαλύτερα λάθη τής ζωής σας.Όχι μόνο η αυστηρή δίαιτα θά σάς κάνει νά νοιώθετε χάλια από τήν κούραση καί μέ τήν απότομη στροφή πρός τό πολύ φαί καί ποτό τό στομάχι καί τά άλλα όργανα σας (καί εσείς οι ίδιοι!) θά υποφέρουν,αλλά καί μέ αυτό τό σκαμπανέβασμα στόν τρόπο διατροφής θά ξεχαρβαλωθεί καί ο μεταβολικός σας ρυθμός.Αφήστε πού μέ έτσι κουρασμένο οργανισμό,είναι αδύνατον νά ευχαριστηθείτε τά υπέροχα φαγητά καί κρασιά τού εορταστικού τραπεζιού.Τό καλύτερο θά ήταν,άν θέλετε νά φάτε καί νά πιείτε λίγο παραπάνω,νά αρχίσετε από τώρα ένα ειδικό πρόγραμμα περιορισμού τών θερμίδων-συνοδευόμενο όμως καί από δραστικό περιορισμό όλων τών βαρειών υλικών καί γεύσεων.Ο οργανισμός σας θά είναι έτσι έτοιμος νά απολαύσει τίς εορταστικές γεύσεις στόν απόλυτο βαθμό.


2.Μού αρέσει πάρα πολύ η Σαμπάνια καί σκέπτομαι τώρα τίς γιορτές νά διαθέσω μερικά χρήματα γιά τήν αγορά παλαιών εσοδειών από ένα καλό καί γνωστό Οίκο.Πώς νά “φερθώ” σέ ένα τέτοιο προιόν ώστε νά τό ευχαριστηθώ στό maximum;


Πολύ μά πάρα πολύ ωραία η ιδέα σας.Μία καλά παλαιωμένη,χρονολογημένη Σαμπάνια αναπτύσσει ένα εξαιρατικά sophistique καί αιθέριο τρόπο παρουσίασης τής πολύπλοκης σαγήνης της.Σέ ένα τέτοιο προιόν αξίζει αυτοκρατορική καί λεπτή μεταχείριση.Ακούστε τί θά κάνετε.Πρώτα-πρώτα,ΔΕΝ θά τήν παγώσετε:θά τήν δροσίσετε μόνο στούς 14ο C,ώστε νά προσφέρει όλη τήν χάρη της.Πρίν από αυτό όμως,θά φροντίσετε νά τήν μεταγγίσετε προσεκτικά σέ καράφα (ναί,ναί!!!) τήν οποία θά βάλετε στόν πάγο-στήν θερμοκρασία πού είπαμε.Καί έτσι σωστά προετοιμασμένη,θά τήν σερβίρετε σέ flutes ασφαλώς αλλά σέ αυτά μέ πιό φαρδύ μπώλ-ώστε νά μπορεί νά ξεδιπλώσει μέ άνεση τά ντελικάτα της χαρακτηριστικά.Θά διαπιστώσετε μόνοι σας τί εμπειρία θά έχετε...


3.Blue Stilton and Port:a marriage made in heaven.Νά κάνω όπως οι Άγγλοι καί νά ανοίξω μία τρύπα στό ολόκληρο κεφαλάκι τού Stilton,όπου θά ρίξω τό Port;

Όχι γιά όνομα τού Θεού,μέ τίποτα!Δέν είναι μόνο ιδιαίτερα άσχημο καί κακόγουστο,επιπλέον ελαχιστοποιεί καί στό έπακρο τήν απόλαυση πού πράγματι προσφέρει αυτός ο αξεπέραστος συνδυασμός-βασισμένος στήν δημιουργική κόντρα αλμυρού καί γλυκού.Θά κάνετε οπωσδήποτε ότι κάνετε καί μέ οποιοδήποτε άλλο τύπο εκλεκτού τυριού.Θά έχετε πρώτα-πρώτα αφήσει τό τυρί εκτός ψυγείου γιά δύο ώρες,θά τό κόψετε μετά ωραία-ωραία σέ σχετικά μικρά κομμάτια καί θά σερβίρετε δίπλα τό Port-ένα Tawny τουλάχιστον 20 ετών,μέ τά πικάντικα καί καρυδάτα του αρώματα νά δένουν μέ τήν πικάντικη καί βουτυράτη αλμύρα τού τυριού.Καί η ουράνια συνάντηση θά γίνει στόν ουρανίσκο....


4.Βότκα ή Σαμπάνια μέ τό αυθεντικό χαβιάρι από τό Ιράν;Σκέπτομαι μάλιστα νά πάρω Imperial Oscietra,άν βρώ.


Σαφέστατα Σαμπάνια,πολύ περισσότερο πού θά επιδιώξετε νά βρείτε αυτό τόν έξοχο τύπο χαβιαριού-πολύ πιό φινετσάτου καί συναρπαστικού από τό διασημότερο Beluga.Τό μυστικό τής επιτυχίας δέν βρίσκεται στό glamour τής Σαμπάνιας.Ίσα-ίσα μάλιστα,η επιτυχία βασίζεται σέ δύο καθαρά τεχνικά χαρακτηριστικά:στίς δροσιστικές ιδιότητες τού σπινθηροβόλου αφρού καί στίς απολιπαντικές ιδιότητες τής οξύτητας.Γιατί,μήν ξεχνάμε,τό χαβιάρι είναι λιπαρό προιόν καί γιά νά προσφέρει ισορροπημένη εντύπωση στόν ουρανίσκο χρειάζεται ένα ποτό μέ ζωηρή φρεσκάδα καί οξύτητα.Μόνο Σαμπάνια λοιπόν.


5.Διαφωνούμε συχνά μέ τίς φίλες μου,αγαπάμε όλες μας τό κρασί,γιά τό πώς θά πείσουμε τούς συζύγους καί συντρόφους μας νά μήν διαλέγουν μόνο αυτοί τό κρασί.Τώρα τίς γιορτές,τί νά κάνουμε;Θέλουμε όλες καί νά κάνουμε μόνες μας τήν επιλογή καί νά σερβίρουμε στό τραπέζι.


Μά θά τό κάνετε,δέν υπάρχει θέμα.Δέν μπορεί,θά βρείτε ένα τρόπο νά κάνετε τήν επιθυμία σας πράξη-χωρίς περιττούς καυγάδες καί υψώματα τής φωνής.Τό κρασί είναι πάνω απ'όλα απόλαυση καί εσείς πρέπει νά εγκαινιάσετε τήν “καριέρα” σας στίς διαδικασίες του μέ χαρούμενη διάθεση.Χωρίς νά έχετε ανάγκη νά πιέσετε κανένα,θά δείξετε σέ όλους ότι η παρουσία μίας γυναίκας στίς διαδικασίες τού κρασιού είναι σέ ευθεία γραμμμή μέ τήν επιτυχία στήν καριέρα της καί τήν προσωπική της ζωή.Κι'άν έχετε κάποιε μικρές αμφιβολίες ή αβεβαιότητες,ρίξτε μιά τελευταία ματιά σέ κάποια tips γιά τό σερβίρισμα τού κρασιού καί τών ποτών.


6.Είχαμε πιεί πολύ καί ένα τελευταίο ποτηράκι λικέρ έκανε τό θαύμα του.Δέν αισθάνομαι καθόλου καλά,είμαι σέ μαύρα χάλια.Τό hangover (gueule de bois τό λένε στά Γαλλικά) είναι εδώ.Τί κάνουμε τώρα;


Πρώτα από όλα υπομονή καί πλήρη αποχή από τό αλκοόλ γιά μερικές μέρες,τελεία καί παύλα!Νά έχετε επίσης υπόψη ότι οι συνέπειες τού hangover δέν θά φύγουν ως διά μαγείας.Σέ πιό πρακτικό επίπεδο,θά πρέπει πάνω απ'όλα νά ενυδατώσετε τόν οργανισμό σας γιατί τό αλκοόλ αφυδατώνει τρομακτικά.Θά πίνετε λοιπόν πολύ νερό σέ μικρές τακτικές δόσεις καί χαμομήλι ή τίλιο μέ λίγο μέλι,αποφεύγοντας εντελώς τίς όξινες γεύσεις πού θά ταράξουν τήν χλωρίδα τού οργανισμού σας καί τόν καφέ πού θά σάς αφυδατώσει καί θά σάς διεγείρει υπερβολικά.Πολύ καλό θά σάς κάνει τήν επαύριο,γεμίζοντας επιπλέον καί τό στομάχι,λίγο νερόβραστο ρύζι-σούπα πού δέν θά έχετε πλύνει.Τό άμυλο τού ρυζιού πού θά μείνει στό πηχτό υγρό τής “σούπας” θά δράσει ως βάλσαμο στό στομάζι σας.Τέλος,η γλύκα από μερικές μικρές κουταλιές μελιού πού θά επαναλαμβάνονται περιοδικά θά ανεβάσουν τό σάκχαρο στό αίμα καί θά σάς κάνουν νά αισθάνεστε πολύ καλύτερα.


Αλέξανδρος Σακκάς (alexsakkas.wine@gmail.com)

nooz
Χριστουγεννιάτικα smart tips για νέους γευσιγνώστες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.