ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Παράταση ως 20 Φεβρουαρίου για το Ελληνικό Σήμα Προιόντων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Την παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο διαγωνισμό για τη δημιουργία σήματος ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.
Η παράταση δόθηκε λόγω του μειωμένου αριθμού συμμετοχών στην πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απηύθυνε στις 27/9/2013. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την πρότασή τους έως την 20/02/2014 και ώρα 12.00. Το σήμα αυτό θα καταχωριστεί ως επίσημο σήμα του Ελληνικού Κράτους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και θα απονεμηθεί σε προϊόντα και υπηρεσίες ελληνικής προέλευσης και θα χρησιμοποιείται τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνιστικό μέρος, υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός του σήματος θα περιλαμβάνει τόσο το λεκτικό, όσο και την απεικόνιση αυτού και θα είναι σύμφωνο με τους κανόνες του ανταγωνισμού, καθώς και τις διατάξεις περί προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας, προστασίας του καταναλωτή και επισήμανσης των προϊόντων. Τα τρία επικρατέστερα σήματα, όπως θα καταλήξει σε αυτά η Επιτροπή Αξιολόγησης, θα τεθούν σε διαδικτυακή ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (www.gge.gov.gr) και Ανάδοχος θα ανακηρυχθεί ο δημιουργός, του οποίου το σήμα θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης του κοινού, ενώ θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους 5.000 ευρώ και θα βραβευτεί σε ειδική εκδήλωση. Οι δημιουργοί του δεύτερου και τρίτου καλύτερου σήματος θα λάβουν επίσης χρηματικά έπαθλα ύψους 3.000 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα.


Κρόκου Μαρία
agronews
Παράταση ως 20 Φεβρουαρίου για το Ελληνικό Σήμα Προιόντων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: