ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για 7 Αιολικά Πάρκα σε Ημαθία και Κοζάνη


ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
Εγκρίθηκαν την Τετάρτη από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία επτά μεγάλων Αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 465 MW στο Νομό Ημαθίας και Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, η κατασκευή των Αιολικών πάρκων και τα απαραίτητα συμπληρωματικά τεχνικά έργα που απαιτούνται για την κατασκευή και λειτουργία τους, θα γίνουν στο όρος Βέρμιο εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Βέροιας και Νάουσας του Νομού Ημαθίας και του Δήμου Εορδαίας του Νομού Κοζάνης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κατασκευή των έργων αυτών θα αποφέρει περίπου 558 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ενώ με την έναρξη λειτουργίας τους θα προσφέρουν ετησίως περίπου 1.075 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου το 2% της ηλεκτρικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα.

«Οι επενδύσεις αυτές συμβάλουν στον σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ για βιώσιμη και αποκεντρωμένη ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας» τονίζει το υπουργείο.

Ακόμη το υπουργείο σημειώνει ότι πρόσφατα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής αυτονομίας και ασφάλειας της χώρας, ο υπουργός ΠΕΚΑ ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για ακόμη 16 μεγάλα αιολικά πάρκα στο ηπειρωτικό σύστημα και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, συνολικής ισχύος 422,7 MW, η κατασκευή των οποίων θα αποφέρει περίπου 507 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.

aftodioikisi
Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για 7 Αιολικά Πάρκα σε Ημαθία και Κοζάνη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: