ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το Κόκκινο Τριφύλλι

Σπάνιο αλλά θεραπευτικό


Μπόρει το τετράφυλλο τριφύλλι να φέρνει ευτυχία, το τρίφυλλο ωστόσο αρκεί για να φέρει υγεία και καλή σεξουαλική λειτουργία. Οχι όμως το πράσινο, αλλά το κόκκινο τριφύλλι (trifolium pratense), το οποίο προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη και όχι μόνο. Καταπολεμά τις διαταραχές των γυναικών στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, ενώ έχει ευεργετική δράση στη γονιμότητα και των δύο φύλων. Επίσης, έρευνα έδειξε ότι δρα ως ένα είδος φυτικού Viagra, μόνο που η δράση του είναι πιο αργή.
Το εκχύλισμα από το κόκκινο τριφύλλι είναι πιο πλούσιο ποσοτικά και ποιοτικά σε ισοφλαβόνες (αντιοξειδωτικά), σε σχέση με τη σόγια και είναι 45 φορές πιο ενεργό σε σχέση με το βάρος του. Αυτό δήλωσαν ερευνητές του Τμήματος Ενδοκρινολογίας του νοσοκομείου St. Leonards στο Σίδνεϊ, που μελέτησαν μερικά συμπληρώματα διατροφής με φυτοιστρογόνα που είχαν ως βάση τους εκχύλισμα από κόκκινο τριφύλλι, ασβέστιο και βιταμίνη D3 και διαπίστωσαν ότι ανακούφισαν τις γυναίκες που υπέφεραν από διαταραχές της εμμηνόπαυσης. Επίσης, διαπίστωσαν ότι το εκχύλισμα του κόκκινου τριφυλλιού βοήθησε στην αναχαίτιση της πορείας της οστεοπόρωσης και ότι βελτίωσε την κυκλοφορία του αίματος.

 Με κατανάλωση 57 χιλιοστόγραμμων καθημερινά, μπορεί να μειωθούν επίσης τα επίπεδα χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Η ευεργετική του δράση, δε, φτάνει μέχρι και την προστασία των αρτηριών, βοηθώντας έτσι στην αποφυγή καρδιοαγγειακών παθήσεων. Η πιο εντυπωσιακή του δράση όμως είναι η προστασία που παρέχει από την υπερτροφία του προστάτη, μια πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. Στην Ασία, το κόκκινο τριφύλλι χρησιμοποιείται επίσης στις κρίσεις άσθματος, ως διουρητικό, αντιφλεγμονώδες, αλλά και σε μορφή κρέμας για τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Το φυτό αυτό ενδημεί σε πολλές χώρες του κόσμου, λόγω των ευεργετικών του ιδιοτήτων, καλλιεργείται σε ζεστές χώρες της Ασίας και της Ευρώπης όπου η συγκομιδή του γίνεται το καλοκαίρι, εποχή της μεγάλης ανθοφορίας του. Ηδη κυκλοφορεί στο εμπόριο φάρμακο με βάση το εκχύλισμα του κόκκινου τριφυλλιού, σε κάψουλες, που περιέχουν άλλη δόση για γυναίκες και άλλη για άνδρες

Το Κόκκινο Τριφύλλι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: