ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣτην αδικαιολόγητη στάση του ΥΠΑΑΤ, που δεν συμπεριλαμβάνει τους αποφοίτους των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής ΠΣΕ στους υπεύθυνους επιστήμονες εμπορίας γεωργικών φαρμάκων σχολίασε σε μια γεμάτη ένταση συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής έθεσε συνεχή ερωτήματα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τους λόγους που οδηγούν στην αποξένωση από την επιστήμη και το επάγγελμα του πτυχιούχους ΠΣΕ χωρίς δυστυχώς να πάρει καμία απάντηση.

Σχολίασε ακόμα την εμμονή να αναφέρονται στο σχέδιο νόμου οι Τεχνολόγοι Γεωπόνοι ως τεχνολόγοι γεωπονίας και υπενθύμισε στον Υπουργό ότι ως καθηγητής θα έπρεπε να ξέρει ότι τα Α.Ε.Ι. αποτελούνται από δύο παράλληλους τομείς τον Πανεπιστημιακό και τον Τεχνολογικό.
Θετικό είναι ότι οι Γεωπόνοι Τ.Ε. Βιολογικής Γεωργίας συμπεριλαμβάνονται στο νόμο ως υπεύθυνοι επιστήμονες για την εμπορία γεωργικών φαρμάκων συμβατών με την βιολογική γεωργία.
Επίσης άλλαξε η διατύπωση στο άρθρο 44 και αναφέρονται ως Τεχνολόγοι Γεωπόνοι οι απόφοιτοι γεωπονικών τμημάτων του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Το ΚΔΣ της ΠΕΠΤΕΓ σε επικοινωνία που είχε με τον Απ. Κακλαμάνη τον ευχαρίστησε για την συνεχή παρουσία του στον αγώνα για την επικράτηση της λογικής και του αυτονόητου.
Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ Reviewed by avs-tri on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: