ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΥΠΟΙΚ: Οι βελτιώσεις καλύπτουν πλήρως τους Aγρότες

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ


Οι αγρότες καλύπτονται πλήρως από τις βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις άκαρπες συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών,Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τις διαδοχικές συναντήσεις, ο κ. Στουρνάρας κάλεσε τους εκπροσώπους των αγροτών να συζητήσουν και να μετάσχουν στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, στο οποίο ο γεωργικός τομέας θα έχει σημαντική συμμετοχή.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες βελτιώσεις, όπως αναφέρουν οι παράγοντες του υπουργείου, είναι οι εξής:

α) Υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων- εξόδων οι αγρότες των οποίων το ακαθάριστο εισόδημα ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.

β) Όλοι οι αγρότες (ακόμη και όσων το εισόδημα είναι άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων, παρά μόνο να συγκεντρώνουν παραστατικά εσόδων- εξόδων (εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία).

γ) Για τα πρώτα πέντε χρόνια, οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται τρία χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.

δ) Όλοι οι αγρότες θα έχουν υποχρέωση μίας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, που θα υποβάλλεται στο τέλος του έτους. Επίσης, η υποχρέωση για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων, όσον αφορά στα έξοδα, γίνεται ετήσια και στο ειδικό καθεστώς μιας δήλωσης για επιστροφή ΦΠΑ.

ε) Απαλλάσσονται από την καταβολή ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα, όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (ομάδων, συνεταιρισμών και εμπόρων).

στ) Οι ομάδες και συνεταιρισμοί που εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αγροτών πραγματοποιούν την εκκαθάριση μια φορά τον χρόνο.ζ) Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς, εφέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος (με τη δήλωση που θα υποβληθεί το 2015) 27,5% αντί 55%.

nooz
ΥΠΟΙΚ: Οι βελτιώσεις καλύπτουν πλήρως τους Aγρότες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: