ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αυστραλία: Ο καύσωνας "τρελαίνει" τις μέλισσες...

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ


Τα αποθέματα μελιού στην Αυστραλία αναμένεται να μειωθούν στο μισό τη φετινή χρονιά και οι τιμές να ανέβουν κατακόρυφα. Η πρόβλεψη έρχεται ως συνέπεια τηςπαρατεταμένης ξηρασίας, που πλήττει τους μελισσοκόμους.Η πιο ζεστή χρονιά από το 1910 ήταν η περσινή για την Αυστραλία και σε συνδυασμό με τα φαινόμενα ξηρασίας και πλημμύρας έδωσαν ένα ισχυρό χτύπημα στις κατεξοχήν περιοχές παραγωγής μελιού, μειώνοντας τα αποθέματα νέκταρ σε δέντρα και χαμηλή βλάστηση.

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επηρεάσει και τις μέλισσες, προκαλώντας τους στρες και άστατη συμπεριφορά. 

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το κερί λιώνει και μετατρέπεται σε κερήθρα. 

Οι μέλισσες τότε αναγκάζονται να μείνουν στο εσωτερικό της κυψέλης, για να τη διατηρήσουν δροσερή με τα φτερά τους, κάτι που δεν τους αφήνει χρόνο για να συλλέξουν το νέκταρ.

Ο διευθυντής του Συμβουλίου για τη βιομηχανία παραγωγής μελιού στην Αυστραλία, Τρέβορ Γουέδερχεντ, εξέφρασε μάλιστα φόβο για άνοδο των τιμών στα σουπερμάρκετ.

Συνέστησε στους καταναλωτές που επιθυμούν να στηρίξουν την τοπική αγορά, να συνεχίσουν να αγοράζουν μέλι από παραγωγούς και να ελέγχουν τις ετικέτες του προϊόντος , ώστε να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για εξ ολοκλήρου αυστραλέζικο προϊόν.

nooz
Αυστραλία: Ο καύσωνας "τρελαίνει" τις μέλισσες... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: