Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιατί το ρίχνουμε στο φαγητό όταν είμαστε λυπημένοι;

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ιδού η επιστημονική απάντηση


Είναι γνωστό πως έχουμε την τάση να τρώμε παραπάνω όταν έχουμε κακή διάθεση. Τι σημαίνει όμως αυτό και γιατί γίνεται;Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ δείχνει ότι η κακή διάθεση διαστρεβλώνει την αίσθηση του χρόνου, με αποτέλεσμα να μη σκεφτόμαστε το μέλλον και να αναζητάμε άμεσες ανταμοιβές και απολαύσεις.

Έπειτα από μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καλή διάθεση μας βοηθά να κάνουμε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, επειδή σκεφτόμαστε περισσότερο τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία μας.

Από την άλλη, σύμφωνα με το Onmed.gr το αίσθημα της θλίψης μας «σπρώχνει» στο πρόχειρο φαγητό και τα γλυκά.

Μια εύκολη στρατηγική αντιμετώπισης στην περίπτωση αυτή, είναι να στραφούμε σε άλλου είδους «παρηγοριά», όπως οι φίλοι ή η αγαπημένη μας μουσική, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

iefimerida
Γιατί το ρίχνουμε στο φαγητό όταν είμαστε λυπημένοι; Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.