ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας των Δασοπόνων-ΟΔΕΔΥ- κατά των αναφερόμενων Αυθαίρετων & Παράνομων ενεργειών του Υπουργείου ΔΜ&ΗΔ σε βάρος των Πτυχιούχων AΤΕΙ στο Δημόσιο.


Αγαπητοί συνάδελφοι-ισσες
Σας επαναπροωθώ τις τελευταίες καταγγελίες που προέβη η Ομοσπονδία των Δασοπόνων-ΟΔΕΔΥ- κατά των αναφερόμενων αυθαίρετων και παράνομων ενεργειών του Υπουργείου ΔΜ&ΗΔ σε βάρος των Πτυχιούχων AΤΕΙ στο Δημόσιο.Είμαστε απ τους φορείς που πρωτοστάτησαν στο να αντιμετωπίζοναι στο δημόσιο οι υπάλληλοι ΤΕ ισότιμα με τους ΠΕ ως προς την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων σ όλο το φάσμα της ιεραρχίας, με την ψήφιση του ν.3839/10 και τους στη συνέχεια και μα βάση αυτόν συνταγέντες οργανισμούς Αποκ. Διοικήσεων ,Περιφερειών ,Δήμων κ.λ.π, που μας έβγαλαν απ το περιθώριο της υπηρεσιακής εξέλιξης όπου υπήρξαμε για δεκαετίες,καθώς και σε όλα τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Το μεγάλο όμως έλλειμμα και το μεγάλο ζητούμενο για τους πτυχιούχους AΤΕΙ αποτέλεσε και αποτελεί η ανυπαρξία έστω και άτυπου αρχικά φορέα με τη συμμετοχή όλων ει δυνατόν των φορέων και ειδικοτήτων των 350.000 πτυχιούχων που επικαλούμαστε όπου εκτός των σημαντικότατων και καθοριστικών παρεμβάσεων που πρέπει να επιτελέσει ίσως αποτελέσει και το έναυσμα της ίδρυσης Τεχνολογικού Επιμελητηρίου.

Αυτή τη στιγμή εξελίσεται μιά βρώμικη προσπάθεια σε βάρος μας πρωτοστατούντος του ΥΔΜ&ΗΔ με στόχο στα οργανογράμματα Υπουργείων,αποκ.διοικήσεων κ.λ.π να ανατρέψουν τα ισχύοντα στο ν.3839/10,ισχύοντα οργανογράμματα κ.λ.π όσο αφορά το θέμα της υπηρεσιακής μας εξέλιξης(κατάληψη θέσεων προϊσταμένων), να μας αποκλείσουν εκ των προτέρων έναντι των ΠΕ και να μας γυρίσουν σε περασμένες δεκαετίες. Παράλληλα τα επαγγελματικά μας δικαιώματα για τα οποία γνωμοδότησε αρνητικά το ΣΤΕ για τους γνωστούς λόγους το 2011 παραμένουν κλεισμένα στα συρτάρια του Υπουργείου Παιδείας .

Μπροστά σ αυτή την κοροϊδία η αντίδρασή μας δεν μπορεί παρά να είναι άμεση , σύσσωμη , ομόθυμη και δυναμική:

-Να συνυπογράψουμε όλοι μαζί οι φορείς αίτημα συνάντησης μας με όλο το κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό φάσμα
-Να απαιτήσουμε αδιαπραγμάτευτα και δυναμικά ,σ αυτή τη χρονική συγκυρία, την εφαρμογή απαρέγκλιτα των ισχυουσών διατάξεων στο θέμα των προϊσταμένων και την εξάλειψη των όποιων ρυθμίσεων μας αντιμετωπίζουν ακόμα δυσμενώς σαν ΤΕ έναντι των ΠΕ υπαλλήλων όπως π.χ στο θέμα του μισθολογίου(ν.4024/11) ,στην έκδοση σύγχρονων επαγγελματικών δικαιωμάτων που να αταποκρίνονται σε πτυχιούχους Ανώτατης εκπαίδευσης κ.λ.π
-Να παρέμβουμε δικαστικά όπου χρειαστεί και να εξετάσουμε την προσφυγή μας στα ευρωπαϊκά όργανα.
Παρακαλώ τους συναδέλφους να διακινηθεί αυτό το κάλεσμα σε όποιους φορείς ΤΕ έχουν υπόψη τους

Αποστολος Γεράσης
Πρόεδρος ΟΔΕΔΥ
ΚΙΝ:6973380915
imail: podypr@yahoo.gr
web site:www.dasoponos.com
Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας των Δασοπόνων-ΟΔΕΔΥ- κατά των αναφερόμενων Αυθαίρετων & Παράνομων ενεργειών του Υπουργείου ΔΜ&ΗΔ σε βάρος των Πτυχιούχων AΤΕΙ στο Δημόσιο. Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: