ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΝΕΡΓΕΙΑ:Δεν επιβεβαιώνεται η συμφωνία ΔΕΠΑ-Gazprom για χαμηλότερη τιμή στο φυσικό αέριο


ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ


Δεν επιβεβαιώνει η ελληνική πλευρά τις πληροφορίες περί επίτευξης προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ της ΔΕΠΑ και της ρωσικής Gazprom για χαμηλότερη τιμή στο φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Itar Tass, οι δυο εταιρείες συμφώνησαν σε μείωση της τιμής του φυσικού αερίου στα 398-399,5 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από την ελληνική πλευρά, αφού τόσο η ΔΕΠΑ όσο και το υπουργείο Περιβάλλοντος, εξηγούν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση και άρα δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση.

«Η ΔΕΠΑ παίζει με το χρόνο, ελπίζοντας να εξασφαλίσει μεγαλύτερη έκπτωση» δηλώνει αξιωματούχος που εκπροσωπεί την Gazprom στην Αθήνα και τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο. Ο αξιωματούχος διευκρινίζει ότι τα αποτελέσματα των συνομιλιών θα πρέπει να εγκριθούν από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών.

Όπως μετέδωσε το Mega, η Αθήνα επιδιώκει τιμή πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 380 δολαρίων και γι' αυτό δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση.

Στις 31 Ιανουαρίου η ΔΕΠΑ καθώς και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχαν διαψεύσει ξανά διαρροές για επίτευξη συμφωνίας επί της αρχής για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου.

ethnos
ΕΝΕΡΓΕΙΑ:Δεν επιβεβαιώνεται η συμφωνία ΔΕΠΑ-Gazprom για χαμηλότερη τιμή στο φυσικό αέριο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: