ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΤΡΟΙΚΑ: Θέλει απολύσεις στο Δημόσιο το 2015

Εμπλοκή με την Τρόικα ...


Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο ώρες η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Τρόικα, καθώς προέκυψε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Οι δανειστές έθεσαν θέμα απολύσεων από το Δημόσιο το 2015, αίτημα το οποίο η κυβέρνηση δεν αποδέχεται. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το θέμα που τέθηκε στο τραπέζι την τελευταία στιγμή, παραπέμπεται στο πλαίσιο της συνολικής διαπραγμάτευσης, δηλαδή σε ανώτερο επίπεδο.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία, με κύρια αιχμή τον νόμο για τη διαδημοτική κινητικότητα, με την οποία κλείνει ο αριθμός των 25.000 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα έως το τέλος Μαρτίου». Ο ίδιος παράγοντας επισήμανε ότι «είμαστε σε ένα σημείο, όπου εμείς ζητούμε ποιοτικές αλλαγές και όχι άλλους ποσοτικούς στόχους».

Από την πλευρά του, έτερο κυβερνητικό στέλεχος, παρέπεμψε ουσιαστικά σε «ανώτερο επίπεδο» τις αποφάσεις σχετικά με την απαίτηση της τρόικας για πρόσθετες απολύσεις το 2015, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει συνολική διαπραγμάτευση. Εμείς, ως υπουργείο, έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα στο 80%».

Το πρόγραμμα της Τρόικα συνεχίζεται το Σάββατο με συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ θα ακολουθήσουν το απόγευμα ραντεβού με τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με τον κ. Βρούτση, πέρα από το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%, οι επικεφαλής των δανειστών έχουν εγείρει απαιτήσεις και για κατάργηση των τριετιών, για δικαίωμα lock out των εργοδοτών και για απεργιακές κινητοποιήσεις μόνον μέσω της απόλυτης πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Νωρίτερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, είχε ολοκληρωθεί η σύσκεψη της Τρόικα με τον Γιάννη Στουρνάρα, όπου έκλεισε η συμφωνία των δανειστών με την κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

iefimerida
ΤΡΟΙΚΑ: Θέλει απολύσεις στο Δημόσιο το 2015 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: