ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αλλαγές στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ


Πόσοι θα είναι οι εισακτέοι


Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών, να εισέρχονται στα ΑΕΙ καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, είναι αντισυνταγματικό.

Ετσι, οι αλλαγές στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, αναμένεται να δρομολογηθούν από φέτος. Σύμφωνα με την Καθημερινή, εξετάζεται ο ορισμός ενός «μόνου» αριθμού εισακτέων για όλους τους υποψηφίους - φέτος θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή περίπου 82.000 από το άθροισμα των 69.288 και των 11.503 θέσεων πέρυσι.

Επίσης, για τους υποψηφίους από πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες σχεδιάζει να επεκτείνει το σύστημα -εφαρμόζεται ήδη το 2012 και το 2013- για μετεγγραφές των υποψηφίων που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια (παιδιά από μονογονεϊκές οικογένειες, επιτυχόντες με σοβαρές παθήσεις κ.ά.).

iefimerida
Αλλαγές στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: