Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Λαχανικά και φρούτα ασπίδα για τον καρκίνο

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ 


Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Έρευνας κατά του Καρκίνου και το Παγκόσμιο Κέντρο Ερευνών κατά του Καρκίνου, με έρευνές του απέδειξε ότι υπάρχουν τροφές φυτικής προέλευσης με προστατευτική δράση απέναντι σε πλήθος καρκίνων, ανάμεσά τους ο οισοφαγικός, ο καρκίνος του στομάχου, του εντέρου, του ήπατος, του παγκρέατος, των ωοθηκών, του ενδομητρίου και του προστάτη.

Έτσι, καθημερινά στο διαιτολόγιό σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε:

Καυτερές πιπεριές

Η ουσία καψαϊκίνη στην οποία είναι πλούσιες εξουδετερώνει την καρκινική ουσία νιτροσαμίνη κι έτσι αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Βατόμουρα

Περιέχουν ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, το ελαγικό οξύ, που εμποδίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Οχάιο, η διατροφή με τα συγκεκριμένα φρούτα συμβάλλει στην μείωση των όγκων του οισοφάγου κατά 60% και του εντέρου κατά 80%.

Καρότα

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών της Δανίας διαπίστωσαν ότι καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται πιο αργά όταν εκτίθενται σε φαλκαρινόλη, μία ουσία που περιέχεται στα καρότα.

Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι η βήτα καροτίνη περιορίζει την πιθανότητα εμφάνισης συγκεκριμένων ειδών καρκίνου.

Ντομάτες

Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό γνωστό για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι η αύξηση στην πρόσληψη λυκοπενίου μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος και του παχέος εντέρου.

Παράλληλα, άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δείχνει ότι οι άντρες που περιλαμβάνουν τις ντομάτες στα γεύματά τους τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, περιορίζουν κατά 1/3 τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Η κατανάλωσή τους αυξάνει τη δραστηριότητα των απρόσβλητων κυττάρων που καταπολεμούν τον καρκίνο, εμποδίζοντας τις καρκινογενείς ουσίες από το να εισέλθουν στα υγιή κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα καθυστερούν την ανάπτυξη όγκων.

Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες έχουν καταδείξει τη δράση τους έναντι του καρκίνου του στομάχου, του οισοφάγου και του εντέρου.

Αβοκάντο

Πλούσιο σε γλουταθειόνη, ένα αντιοξειδωτικό που επιτίθεται στις ελεύθερες ρίζες του σώματος και μπλοκάρει την απορρόφηση συγκεκριμένων λιπαρών από το έντερο.

Παρέχει κάλιο στον οργανισμό και αποτελεί ιδανική πηγή βήτα-καροτίνης, που προστατεύει από διάφορα είδη καρκίνου, ιδίως του προστάτη, του στομάχου, των πνευμόνων, του στήθους, της ουροδόχου κύστης και του παχέος εντέρου.

Λαχανικά

Περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, το φυτοχημικό ινδόλη-3-καρβινόλη, αλλά και σουλφοραφάνη τα οποία δρουν κατά του καρκίνου και ιδιαιτέρως ενάντια σε συγκεκριμένες μορφές όπως του μαστού και του εντέρου.

Προϊόντα σόγιας

Αυτή η κατηγορία τροφών είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα που περιορίζουν τον κίνδυνο τόσο για εμφάνιση καρκίνου του μαστού, αλλά και του προστάτη, μπλοκάροντας διάφορες καρκινογόνες μεταβολές.

Σταφύλια

Περιέχουν βιοφλαβονοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά που δρουν κατά του καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη, μια φυσική φαινόλη που εμποδίζει τη δράση των ενζύμων που διεγείρουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Πράσινο και μαύρο τσάι

Όπως δημοσιεύεται στο «Journal of Cellular Biochemistry» οι πολυφαινόλες που περιέχουν, είναι γνωστές για τη δράση τους κατά τη διαίρεση των καρκινικών κυττάρων.

nooz
Λαχανικά και φρούτα ασπίδα για τον καρκίνο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: