ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αθήνα: η Λεωφόρος γκρεμίζεται, η Αγιά-Σοφιά ανεγείρεται
Ενθουσιασμό στους φίλους της ΑΕΚ, αλλά εκνευρισμό σε εκείνους του Παναθηναϊκού έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του νέου ρυθμιστικός χάρτης της Αθήνας από τον ΟΡΣΑ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας).


Η αιτία είναι ότι ενώ προβλέπει την ανέγερση του νέου γηπέδου για τους μεν “σβήνει” από το χάρτη της Αθήνας το γήπεδο των δε.

Μάλιστα, στο σχέδιο αναφέρεται ότι το γήπεδο του Παναθηναϊκού μεταφέρεται αλλά δεν αναφέρει το σημείο, καθώς δεν εμφανίζεται ούτε στο πλάνο του Βοτανικού όπου ναι μεν εμφανίζονται εγκαταστάσεις, καμία ωστόσο δεν είναι αθλητική, ενώ σε αυτό το σχέδιο έχει διαφωνήσει και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

—Η αντίδραση του Παναθηναϊκού

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με επίσημη ανακοίνωσή της την Τρίτη το βράδυ, ξεκαθάρισε ότι το γήπεδο της Λεωφόρου ανήκει στον σύλλογο και ο μόνος τρόπος για να φύγει από εκεί είναι να το το αποφασίσει ο ίδιος.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επαναλαμβάνει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ανήκει στο μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο και ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.

Είναι επίσης γνωστό ότι τους επόμενους μήνες έχουν προγραμματιστεί – και θα γίνουν – έργα ανακατασκευής του. Επομένως, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ο μόνος τρόπος για να φύγει ο Παναθηναϊκός από την ιστορική του έδρα θα είναι να το αποφασίσει ο ίδιος, δηλαδή ο κόσμος της ομάδας μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, θέμα ασφαλώς που δεν τίθεται».

—Αγιά-Σοφιά

Αντίθετα, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας συμπεριέλαβε κανονικά την «Αγιά-Σοφιά» στο νέο ρυθμιστικό χάρτη της Αττικής, ο οποίος κατατέθηκε στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, το απόσπασμα που αφορά το νέο γήπεδο της «Ένωσης» αναφέρει:

«3. Ως Αστικά Μητροπολιτικά Πάρκα της Αττικής, προσδιορίζονται οι εξής εκτάσεις: …VII. Μητροπολιτικό Πάρκο Νέας Φιλαδέλφειας: Προωθείται η ανάπτυξή του με χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού μητροπολιτικής εμβέλειας και αναψυχής.

Η ανάδειξη του άλσους Φιλαδέλφειας σε μητροπολιτικό πάρκο συνδυάζεται με την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού της ΑΕΚ, καθώς και τις αναγκαίες και προβλεπόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χώρους και υποδομές στάθμευσης αλλά και την ανάπλαση στην ευρύτερη περιοχή».

econews
Αθήνα: η Λεωφόρος γκρεμίζεται, η Αγιά-Σοφιά ανεγείρεται Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: