ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αντί για διαγραφή, δίδακτρα-πρόστιμο & κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων

Η πρόταση ΟΟΣΑ για τους αιώνιους φοιτητές


Την ώρα που η επίλυση του θέματος των «αιώνιων» φοιτητών προκαλεί νέα ένταση ανάμεσα στα ΑΕΙ και την κυβέρνηση, η πρόταση του ΟΟΣΑ για το θέμα ξαναβγαίνει από το συρτάρι και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με αυτή, αντί για διαγραφή προτείνεται ουσιαστικά η «τιμωρία» των φοιτητών που έχουν... ξεχάσει να πάρουν πτυχίο. Η πρόταση του ΟΟΣΑ συγκεκριμένα κάνει λόγο για επιβολή διδάκτρων σαν «πρόστιμο» για τους αιώνιους σπουδαστές, αλλά και κατάργηση της δωρεάν διανομής των φοιτητικών συγγραμμάτων και αντικατάστασή της με κουπόνι αγοράς μεταχειρισμένων βιβλίων. 

Πρόκειται για πρόταση που υπήρχε στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας από την εποχή της θητείας της Αννας Διαμαντοπούλου, όπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα ο «Ελεύθερος Τύπος». Οι συστάσεις του ΟΟΣΑ μπορεί να επανέλθουν στο προσκήνιο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, με δεδομένη την κόντρα ανάμεσα σε πρυτάνεις και κυβέρνηση που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Για να εφαρμοστεί η αυτόματη διαγραφή πρέπει να συναινέσουν οι πρώτοι, κάτι που από τις πρώτες αντιδράσεις τους φαίνεται πως δεν είναι στις προθέσεις τους.

iefimerida
Αντί για διαγραφή, δίδακτρα-πρόστιμο & κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: