ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιώσιμη Διαχείριση της Αλιευτικής Παραγωγικής Ικανότητας


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων (FAO) και με τη στήριξη της Ελληνικής Προεδρίας, οργανώνουν Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιώσιμη Διαχείριση της Αλιευτικής Παραγωγικής Ικανότητας (“Global Fishing Capacity – Less is more”), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 13 και 14 Μαρτίου 2014.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας διάστασης για τα εξωτερικά θέματα που έχει εισαγάγει η Μεταρρύθμιση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της Ε.Ε. Με τη νέα πολιτική ενδυναμώνεται η διεθνής δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει το πλεόνασμα της παραγωγικής αλιευτικής ικανότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελληνική Προεδρία υποστηρίζει τη διεξαγωγή της συνάντησης αυτής, ως συμβολή στην άσκηση βιώσιμης αλιείας, η οποία αποτελεί και στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα είναι και ο βασικός σκοπός της αναθεωρημένης Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Αναγνωρίζοντας ότι το θέμα αυτό έχει παγκόσμιες διαστάσεις και προκειμένου να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ αλιευτικής δύναμης και αλιευτικών πηγών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να συγκεντρωθεί και να συζητήσει μαζί με τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να ανταλλαγούν καλές πρακτικές και να βρεθούν λύσεις με την υιοθέτηση μακροπρόθεσμων πολιτικών.

Η άσκηση της βιώσιμης αλιείας θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση και την αειφόρο ανάπτυξη του κλάδου, στη διασφάλιση του επαγγέλματος των αλιέων και στην εξασφάλιση φρέσκων ποιοτικών αλιευτικών προϊόντων για τις επερχόμενες γενεές.

ellinikigeorgia
Διεθνή Διάσκεψη για τη Βιώσιμη Διαχείριση της Αλιευτικής Παραγωγικής Ικανότητας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: