ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Γαλλία απαγόρευσε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιούΣτην απαγόρευση πώλησης, χρήσης και καλλιέργειας του τροποποιημένου γενετικά καλαμποκιού MON 810, το οποίο παράγεται από τον αμερικανικό όμιλο Monsanto προχώρησε σήμερα η Γαλλία με απόφαση του υπουργού Γεωργίας.»Η εμπορευματοποίηση, χρήση και καλλιέργεια ποικιλιών σπόρων της γενιάς τροποποιημένου γενετικά καλαμποκιού MON 810 (...) απαγορεύεται στην εθνική επικράτεια μέχρι την υιοθέτηση (...) μιας οριστικής απόφασης» και μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το διάταγμα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Μία πρόταση νόμου που θα απαγορεύει την καλλιέργεια υπεργενετικού καλαμποκιού στη Γαλλία αναμένεται να συζητηθεί στις 10 Απριλίου στην Εθνοσυνέλευση.Όμως ο υπουργός Γεωργίας έκρινε ότι υπήρχε επείγουσα ανάγκη «λόγω της εγγύτητας της έναρξης της περιόδου σποράς» να εκδώσει από τώρα μία απαγόρευση.

protothema
Η Γαλλία απαγόρευσε την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: