ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

"Προς την έξοδο" ο Χαρακόπουλος για το γάλαΤριγμούς στην κυβέρνηση (ενόψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή) προκαλεί η συμφωνία με την τρόικα, αφού πληροφορίες θέλουν τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμο Χαρακόπουλο, ένα βήμα πριν την παραίτηση.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, ο κ. Χαρακόπουλος εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένος όσον αφορά την συμφωνία για το "φρέσκο" γάλαπου πλέον θα είναι ως 11 ημερών - μία ρύθμιση που περιλαμβάνεται στη λεγόμενη "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ, που θα ανοίξει το δρόμο για αθρόες εισαγωγές γάλακτος από τις εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο λαρισαίος κ. Χαρακόπουλος έχει εκφράσει τις ενστάσεις του για το ζήτημα επανειλλημένα. Σε συνομιλίες με συνεργάτες του αναφέρει ότι θα περιμένει να τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή και μετά θα τοποθετηθεί. 

Διαμηνύει πάντως ότι θα σταθεί συνεπής στις θέσεις του, τις οποίες έχει κάνει γνωστές στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Χαρακόπουλος υποστηρίζει ότι η ρύθμιση θα βλάψει τους έλληνες κτηνοτρόφους αλλά θα επιδεινώσει και την ποιότητα για τον καταναλωτή.

"Στη χώρα μας επιστημονική επιτροπή έκρινε ότι η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος, που υφίσταται μια θερμική επεξεργασία στους 71,7° C για 15 δευτερόλεπτα, είναι 5 ημέρες. Βεβαίως, το γάλα όσο μεγαλύτερη θερμική επεξεργασία υφίσταται, τόσο μειώνονται τα θρεπτικά του συστατικά" έχει δηλώσει.

"Αν επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος από 5 σε 7, σε 9 ή 10 μέρες, θα ζήσουμε το εξής παράδοξο: ενώ δεν θα υπάρχει ελληνικό «φρέσκο» να έχουμε εισαγωγές παστεριωμένου γάλακτος μεγαλύτερης διάρκειας από άλλες χώρες οι οποίες έχουν το χαρακτηρισμό «φρέσκο», όπως η Ιταλία" ανέφερε πρόσφατα.

"Τελικά, τι θέλουμε; Δεν θέλουμε να υπάρχει παραγωγικός ιστός στη χώρα; Δεν θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα παραγωγής; Είμαστε μια χώρα, η οποία έχει χάσει πια την αυτάρκειά της σε τρόφιμα" είχε σημειώσει επίσης.

Με πληροφορίες από τα Νέα

ΝΟΟΖ
"Προς την έξοδο" ο Χαρακόπουλος για το γάλα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: