ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος των ψυχανθών στη βιώσιμη γεωργία και οι επερχόμενες κλιματικές αλλαγές»


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 04 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, διοργανώνουν Ημερίδα για την ανάδειξη της καλλιέργειας των ψυχανθών με θέμα :

«Ο ρόλος των ψυχανθών στη βιώσιμη γεωργία και οι επερχόμενες κλιματικές αλλαγές»

Την πολυδιάστατη σημασία της καλλιέργειας των ψυχανθών, τόσο για τη διατροφή του ανθρώπου, όσο και για τηνκτηνοτροφία ως εξαιρετικής ποιότητας ζωοτροφές, αλλά και για την αειφορία του περιβάλλοντος, θα αναδείξει τοΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ημερίδα που διοργανώνει, σε συνεργασία με το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, παρουσία του Υπουργού κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη, με θέμα: «Ο ρόλος των ψυχανθών στη βιώσιμηγεωργία και οι επερχόμενες κλιματικές αλλαγές». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου, στις 10το πρωί, στο Κέντρο Γη της Οργάνωσης Γη, στο Ίλιον (Λ. Δημοκρατίας 67).

Στη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή την ανακήρυξη, από το ΥπΑΑΤ, του 2014 ως «Έτος Ψυχανθών», θα αναπτυχθούν οι άξονες της στοχευμένης πολιτικής που για πρώτη φορά εφαρμόζει το Υπουργείο, προκειμένου να υποστηρίξει την καλλιέργεια των ψυχανθών με τη μεγάλη τους σημασία στηδιατροφή του ανθρώπου, στην παραγωγή ζωοτροφών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ενίσχυση της καλλιέργειας των ψυχανθών και ειδικότερα των οσπρίων όπως, οι φακές, τα ρεβύθια, τα φασόλια κ.α.εξασφαλίζουν τα όσπρια με την τόσο υψηλή διατροφική αξία στο τραπέζι της ελληνικής οικογένειας και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της μεσογειακής διατροφής και της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.

Από την άλλη, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ευρώπης, ύστερα και από τη δυναμική παρέμβαση της χώρας μας,μέσα από τη νέα ΚΑΠ, να στηρίξει τη διαδικασία παραγωγής ευρωπαϊκών ζωοτροφών μέσα από στοχευμένες δράσεις,όπως η αύξηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, ειδικά για την καλλιέργεια πρωτεϊνούχων φυτών, όπως τα ψυχανθή και το «πρασίνισμα». Με τη στήριξη της καλλιέργειας των ψυχανθών η χώρα μας και γενικότερα η Ευρώπη επιδιώκει τη στήριξη της κτηνοτροφίας μέσα από τη μείωση της εξάρτησης από τις εισαγόμενες ζωοτροφές, των οποίων η τιμή
παρουσιάζει παγκοσμίως μεγάλες διακυμάνσεις επηρεάζοντας το κόστος παραγωγής της κτηνοτροφίας.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές από τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα της χώρας και του ΥπΑΑΤ,που θα συμμετάσχουν στην Ημερίδα, αναμένεται να καλύψουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της καλλιέργειας των ψυχανθών και της παραγωγής ζωοτροφών από αυτά. Επιπλέον, θα αναφερθούν στα πλεονεκτήματα της χρήσης των ψυχανθών ως προς την παραγωγή ζωικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην ελληνική κτηνοτροφία, καθώς και στη σημασία τους ως τρόφιμο λόγω της υψηλής διατροφικής τους αξίας.

Την Ημερίδα, που έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, θα παρακολουθήσουν καθηγητές και μαθητές σχολείων της Αττικής, που συμμετέχουν σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

http://www.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/2296-dt040414a?tmpl=component&print=1&page=[7/4/2014 8:35:34 πµ]
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος των ψυχανθών στη βιώσιμη γεωργία και οι επερχόμενες κλιματικές αλλαγές» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: