ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΝΕΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Προβλέπεται κατάργηση της δυνατότητας χρηματοδότησης και των λοιπών επικουρικών Ταμείων


Κρίσιμες επιπτώσεις θα επιφέρει ο νέος γύρος μεταρρυθμιστικών αλλαγών, οι οποίες, σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης προόδου του ΔΝΤ, πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», έρχεται νέος γύρος ενοποιήσεων των ασφαλιστικών Ταμείων, έτσι ώστε αυτά να μην ξεπερνούν τα τρία πλέον. Θα έρθουν, επίσης, νέες μειώσεις στις συντάξεις, προκειμένου το ποσοστό αναπλήρωσης της βασικής- έστω και σταδιακά- να μην ξεπερνά το 45% των συντάξιμων αποδοχών. Επιπλέον, θα γίνουν νέες περικοπές, λόγω του κανόνα της ανταποδοτικότητας, και στις επικουρικές συντάξεις, τουλάχιστον κατά 7-8%.

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προβλέπεται κατάργηση της δυνατότητας χρηματοδότησης και των λοιπών επικουρικών Ταμείων που χρηματοδούνται μέσω κοινωνικών πόρων και επανεξέταση της αντίστοιχης χρηματοδότησης- όπου ισχύσει- και για τα Ταμεία κύρια σύνταξης. Τέλος, θα απαλειφθεί οποιαδήποτε κρατική στήριξη στα Ταμεία χορήγησης εφάπαξ.

Παρεμβάσεις ακόμη αναμένεται να γίνουν και στα κριτήρια καταβολής του ΕΚΑΣ, ενώ θα εισαχθεί το εισοδηματικό κριτήριο στη χορήγηση της βασικής σύνταξης.

Πηγή news.gr
ΝΕΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: