ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τόμσεν: Θα χρειαστεί κι άλλη χρηματοδότηση η Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Πρόσθετη χρηματοδότηση αναμένεται να χρειαστεί η Ελλάδα παρά την έξοδο της χώρας στις αγορές που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα, εκτίμησε ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πωλ Τόμσεν. 

Σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Τόμσεν είπε ότι στόχος είναι να αποκατασταθεί πλήρως η πρόσβαση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου προγράμματος, είπε: «Δεν θα μιλήσω για ένα νέο πρόγραμμα. Έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά αυτό που κατά την άποψή μας θα χρειαστεί είναι περισσότερη χρηματοδότηση».

«Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του 2016 και κατά την άποψή μας, δεν χρηματοδοτείται πλήρως σε όλο το διάστημα μέχρι το 2016 . Θα πρεπει να βρεθούν πρόσθετα χρήματα και αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει την επόμενη αναθεώρηση.Δεν ψάχνουμε κάποιο μεγάλο ποσό όπως στο παρελθόν. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους βοήθεια από τον επίσημο τομέα», πρόσθεσε ο κ. Τόμσεν. 

«Ήταν ένα πρώτο σημαντικό βήμα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι' αυτό. Νομίζω ότι πρόκειται να διευκολύνει τις εμπορικές τράπεζες στην Ελλάδα να επιστρέψουν στις αγορές», τόνισε σε σχέση με το ομόλογο που υπέγραψε η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα

nooz
Τόμσεν: Θα χρειαστεί κι άλλη χρηματοδότηση η Ελλάδα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: