ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Γιορτή για την ελευθερία των παραδοσιακών σπόρων !!!

Εν Αρχή ην ο Σπόρος!
ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ, ΠΕΛΙΤΙ 2014


Σάββατο 5 Απριλίου από τις 4 μ.μ. έως τις 10 μ.μ.
Ακαδημίας Πλάτωνος, είσοδος από το Συνεργατικό Καφενείο, γωνία Μοναστηρίου και Τηλεφάνους.Μια γιορτή για την ελευθερία των παραδοσιακών σπόρων.
Έλεγχος του σπόρου σημαίνει έλεγχος της τροφής. Σήμερα, η σημερινή ευρωπαϊκή νομοθεσία ευνοεί τα ολιγοπώλια, και ήδη το 73% της παγκόσμιας αγοράς σπόρων ελέγχεται από 10 μόνον εταιρίες. Διεκδικούμε μια νομοθεσία που ευνοεί την αποκέντρωση του ελέγχου των σπόρων ώστε αυτή η δύναμη να μην συγκεντρώνεται στα χέρια των ολίγων. 
 
  • Σήμερα, η ευρωπαϊκή νομοθεσία περιορίζει την αγροτική βιοποικιλότητα που μας εξασφαλίζουν οι παραδοσιακοί σπόροι. Όμως, σύμφωνα με τους νόμους της φύσης, η βιοποικιλότητα είναι προϋπόθεση της εξέλιξης της ζωής και της προσαρμογής της στα νέα δεδομένα που διαρκώς προκύπτουν.
  • Για να υπερασπιστούμε τη βιοποικιλότητα, διεκδικούμε την ελευθερία του μικρομεσαίου αγρότη και του κάθε καλλιεργητή να παράγει, να διαδίδει και να βελτιώνει τους δικούς του σπόρους, δημιουργώντας νέες ποικιλίες και επιτρέποντας την προσαρμογή στα νέα κλιματικά δεδομένα.
  • Διεκδικούμε μια νομοθεσία που εναρμονίζεται με τους Νόμους της Φύσης. Είναι η μόνη εγγύηση για τη την διατροφική μας ασφάλεια και τη βιωσιμότητα των αγροτικών καλλιεργειών.
  • Στη γιορτή αυτή θα ενημερωθούμε για το Καραβάνι των Σπόρων που διοργανώνεται από τη Δρ. Βαντάνα Σίβα και το Πελίτι, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές οργανώσεις, θα φάμε, θα τραγουδήσουμε, θα ζωγραφίσουμε, και θα ανταλλάξουμε σπόρους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
  • 4μμ-6μμ παιδιά και μεγάλοι ζωγραφίζουμε το πανώ του καραβανιού
  • 6μμ-7μμ "Το Καραβάνι και η Νομοθεσία για τους Σπόρους" συζήτηση-ενημέρωση
  • 7μμ-10μμ παραδοσιακή & έντεχνη μουσική και χορός
  • εδέσματα από τη Νομαδική Κουζίνα μοίρασμα & ανταλλαγή παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων
Υποστηρικτές του Καραβανιού για του Σπόρους: Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, Νομαδική Κουζίνα, Συνεταιρισμός Βλαστός, Δρυάδες, Lacandona, Νέα Γουϊνέα, Συνεταιρισμός "Συν Άλλοις" , Τοπική Ομάδα Πελίτι Αθήνας.
Περισσότερες πληροφορίες: 6973 03 97 76
Η Γιορτή για την ελευθερία των παραδοσιακών σπόρων !!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: