Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΓΕΩΤΕΕ: Η Καθυστέρηση απόδοσης τελών σε γεωτεχνικούς(αφορά μόνο τους ΠΕ;) δημιουργεί προβλήματα στις εξαγωγές....Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με θέμα τις γραφειοκρατικές δυσκολίες στην απόδοση τελών στους δικαιούχους γεωτεχνικούς, οι οποίες με τη σειρά τους ζημιώνουν τις εξαγωγές και την αγροτική οικονομία της χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

η διαδικασία είσπραξης από τους υπόχρεους και απόδοσης στους δικαιούχους των πρόσθετων τελών για την κτηνιατρική υγειονομική επιθεώρηση και τον έλεγχο των ζώων και των ζωικών προϊόντων, τη φυτοϋγειονομική επιθεώρηση και το φυτοϋγειονομικό έλεγχο των φυτών, φυτικών προϊόντων ή άλλων αντικειμένων, την επιθεώρηση και τον έλεγχο της ποιότητας και της καταλληλότητας των τροφίμων φυτικής προέλευσης, τον έλεγχο της διατήρησης των πεντάμηνων βοοειδών και τον έλεγχο των ζωοτροφών που διενεργούνται, μετά από αίτηση κάθε ενδιαφερόμενου, εκτός του κανονικού ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών κατά τις εργάσιμες ημέρες, όπως και κατά τις εξαιρέσιμες, τις αργίες και Κυριακές είναι ένα μνημείο δαιδαλώδους γραφειοκρατίας, αναποτελεσματικότητας, παραλογισμού και αντιεπιχειρηματικής, αντιεξαγωγικής, αντιαναπτυξιακής και συνεπώς αντεθνικής νοοτροπίας.

Επειδή και μόνο η περιγραφή της παραπάνω διαδικασίας θα σας κουράσει, επιτρέψτε μας να σας συνοψίσουμε το κύριο αποτέλεσμα που είναι η επιβράδυνση και η δυσχέρεια στις εξαγωγές των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων και ιδιαιτέρως των νωπών οπωροκηπευτικών που χρήζουν άμεσων μεταχειρίσεων. Με λίγα λόγια οι εξαγωγείς των προϊόντων μας καταβάλουν τέλη στο Ελληνικό Δημόσιο για να εργασθούν εκτός ωραρίου εργασίας οι αρμόδιοι για τον έλεγχο των προϊόντων γεωτεχνικοί δημόσιοι υπάλληλοι και τα τέλη αυτά (για την εργασία και την χιλιομετρική αποζημίωση των ελέγχων – χρήματα των εξαγωγέων) είτε αποδίδονται στους δικαιούχους υπαλλήλους 18 μήνες αργότερα, είτε δεν αποδίδονται ποτέ (περίοδος 1-9-2011 έως 31-12-2011). Οι γεωτεχνικοί δημόσιοι υπάλληλοι, όμως, οι οποίοι για να εκτελέσουν τις ανωτέρω εργασίες μετακινούνται στον ελεύθερο χρόνο τους με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, δεν μπορούν να χρηματοδοτούν παράλογα και συνέχεια από το υστέρημά τους την εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας.

Ως φυσικό αποτέλεσμα, είτε δεν υπάρχει πλέον προθυμία συμμετοχής (π.χ. Θεσσαλονίκη), είτε οι γεωτεχνικοί δημόσιοι υπάλληλοι απέχουν συστηματικά (π.χ. Πέλλα, Ημαθία) από την εκτός ωραρίου εργασία, με δυσμενείς συνέπειες τόσο στις εξαγωγές και στην αγροτική οικονομία της χώρας, όσο και στο ηθικό των υπαλλήλων που αναμένουν ακόμα να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους, αλλά και των εξαγωγέων που βλέπουν ότι τα χρήματα που πρόθυμα έδωσαν για την επιτάχυνση των εξαγωγών τους δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό για τον οποίο προορίζονταν, αλλά μετατράπηκαν ουσιαστικά σε ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για να τερματισθεί μια παράλογη γραφειοκρατική διαδικασία που εφαρμόζεται από την 1-9-2011 και έχει μεταβληθεί σε τροχοπέδη της αναπτυξιακής διαδικασίας. Όπως γνωρίζετε, η απρόσκοπτη διακίνηση και οι έγκαιρες εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων, αλλά και η συνεχής λειτουργία των σφαγείων για τους κτηνοτρόφους και η πεντάμηνη διατήρηση των βοοειδών είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία θεραπεύουμε. Είμαστε, συνεπώς, στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, αλλά και για να υποδείξουμε σε κάθε αρμόδιο της Κυβέρνησής σας τις επί μέρους στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες, αλλά και την ανεδαφικότητα της εν λόγω διαδικασίας.“

ellinikigeorgia
ΓΕΩΤΕΕ: Η Καθυστέρηση απόδοσης τελών σε γεωτεχνικούς(αφορά μόνο τους ΠΕ;) δημιουργεί προβλήματα στις εξαγωγές.... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: