ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΚΡΗΤΗ : ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!! Σε απόγνωση οι Κτηνοτρόφοι....

Θανατώνουν τα νεογέννητα αρνιά επειδή δεν έχουν να τα θρέψουν....


Σε πράξεις απελπισίας που δεν συνηθίζονταν μέχρι τώρα στον κτηνοτροφικό κόσμο, προχώρησαν κτηνοτρόφοι της Κρήτης που δεν είχαν χρήματα να συντηρήσουν τα κοπάδια τους: Περίπου 25 κτηνοτρόφοι θανάτωσαν όταν γεννήθηκαν από 200 και πάνω αρνάκια ο καθένας επειδή δεν είχαν χρήματα να τα συντηρήσουν! 

Για όσους ξέρουν καλά την ψυχολογία και τις συνήθειες των κτηνοτρόφων πρόκειται για πράξη απελπισίας που έγινε με πόνο ψυχής…

Όλοι γνωρίζουν την αγάπη που τρέφουν για τα κοπάδια τους οι επαγγελματίες κτηνοτρόφοι και τη χαρά που έχουν όταν οι προβατίνες και οι κατσίκες τους γεννούν τα μικρά τους. Κάποτε η διαδικασία αυτή γέμιζε χαμόγελα τις κτηνοτροφικές οικογένειες. Δεν ήταν μόνο η ελπίδα για εισπράξεις χρημάτων από την πώληση του κρέατος. Ήταν αυτή καθαυτή η χαρά που νοιώθει ένας άνθρωπος όταν βλέπει τα αγαπημένα του ζώα να γεννοβολούν. 

Η έλλειψη χρημάτων όμως από αρκετούς επαγγελματίες κτηνοτρόφους τους οδηγεί σε αυτή την πράξη που καταρρακώνει τις ελπίδες τους και τους γεμίζει έτσι κι αλλιώς θλίψη. 

Είναι δυστυχώς ένα νέο φαινόμενο που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη στο τέλος του 2013. Κι αν συνεχιστεί η ανέχεια στον κτηνοτροφικό κόσμο, θα πάρει νέες διαστάσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες για την κρητική αιγοπροβατοτροφία. Όλοι ανησυχούν μπροστά στο ενδεχόμενο να συρρικνωθεί στο ελάχιστο ή να αφανιστεί, όπως έγινε πριν λίγα χρόνια με τη χοιροτροφία της Κρήτης. 

Οι τιμές στις οποίες πουλούν το γάλα και το κρέας οι κτηνοτρόφοι είναι εξαιρετικά χαμηλές, ενώ το κόστος παραγωγής διαρκώς αυξάνεται, λόγω της ανόδου των τιμών των ζωοτροφών.

ΚΡΗΤΗ : ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!! Σε απόγνωση οι Κτηνοτρόφοι.... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: