ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πέντε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν δηλητήριο;

Τα τρώμε καθημερινά όλοι [λίστα]


Δηλητήρια και τοξικές ουσίες, τα οποίο μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο, περιέχουν φρούτα και λαχανικά που καταναλώνονται κατά κόρον και αποτελούν αγαπημένες τροφές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σύμφωνα με το perierga.gr, τα πέντε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν τα δηλητήρια και τις τοξικές ουσίες είναι τα εξής:
  • Ντομάτα

Το φυτό της ντομάτας περιέχει μια ιδιαίτερα τοξική ουσία, γνωστή με την επιστημονική ονομασία glycoalkaloid. Η ουσία αυτή βρίσκεται σε αφθονία στο βλαστό και στα φύλλα, αλλά ευτυχώς όχι στον καρπό και στην περίπτωση που κάποιος την καταναλώσει θα του προκληθούν στομαχικές διαταραχές. 
  • Μήλο

Ο καρπός μπορεί να είναι απολύτως ασφαλής, ωστόσο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα κουκούτσια του μήλου, τα οποία περιέχουν κυάνιο.
  • Τσίλι

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη, της οποίας η κατανάλωση σε μεγάλη δόση μπορεί ακόμη και να... σκοτώσει. Πάντως, στις ποσότητες που περιέχεται στις πιπεριές αυτές, δεν προκαλεί απολύτως τίποτα.
  • Κεράσια

Μπορεί η σάρκα τους να είναι ασφαλής, αλλά τα κουκούτσια των κερασιών, στον πυρήνα τους, περιέχουν υδροκυάνιο.
  • Πατάτα

Η πατάτα περιέχει τη χημική ουσία glycoalkaloid η οποία, όταν ο καρπός πολλαπλασιάζεται, γίνεται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να απορρίπτονται οι πράσινες πατάτες και αυτές που έχουν βγάλει φύτρες να πετώνται εντελώς και όχι να κόβετε μόνο το μέρος εκείνο του καρπού που έχει χαλάσει.

Πηγή: Πέντε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν δηλητήριο -Τα τρώμε καθημερινά όλοι [λίστα] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/153810#ixzz313HOo06r
Πέντε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν δηλητήριο; Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: