ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το Υπουργείο Ανάπτυξης βγαίνει στο κυνήγι για τους αρτοποιούς που δεν ζυγίζουν το ψωμί...

Κυρώσεις στους παραβάτες


Έλεγχους και πρόστιμα «επιστρατεύει» το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου οι αρτοποιοί να ζυγίζουν το ψωμί, βάσει του νόμου που μέχρι τώρα παραμένει στα χαρτιά.Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή αρχίζουν ελέγχους στα σημεία πώλησης άρτου, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ζύγισης ψωμιού και αρτοπαρασκευασμάτων και στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Το υπουργείο Ανάπτυξης υπενθυμίζει ότι, σε κάθε σημείο πώλησης άρτου αποτελεί υποχρέωση του πωλητή η ζύγιση του ψωμιού και των αρτοπαρασκευασμάτων, όπως προβλέπεται στο νόμο 4254/2014.

Η σχετική διάταξη ψηφίστηκε, προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τη σχέση της ποσότητας του πωλούμενου άρτου με το καταβαλλόμενο τίμημα. Εκτός από την υποχρεωτική ζύγιση παρουσία του πελάτη ο νόμος προβλέπει επίσης, όπως είναι γνωστό, ότι στον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα πρέπει να αναγράφεται η τιμή ανά κιλό, σημειώνει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνεται, σε πρόσφατη επικοινωνία του υπουργείου με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις. Το υπουργείο καλεί τους καταναλωτές να ζητούν τη ζύγιση, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα του άρτου που αγοράζουν. Σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση ζύγισης εκ μέρους του πωλητή, μπορούν να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο τετραψήφιο 1520 για τις σχετικές καταγγελίες.


Πηγή: Το υπουργείο Ανάπτυξης βγαίνει στο κυνήγι για τους αρτοποιούς που δεν ζυγίζουν το ψωμί -Κυρώσεις στους παραβάτες | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/156789#ixzz32waPAnUp
Το Υπουργείο Ανάπτυξης βγαίνει στο κυνήγι για τους αρτοποιούς που δεν ζυγίζουν το ψωμί... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: