ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εμπλοκή στην μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στην Sοcar

Eμμεση επιβεβαίωση από τον υπουργό ΠεριβάλλοντοςΣτον αέρα βρίσκεται ακόμη η μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στην εταιρεία Socar από το Αζερμπαϊτζάν. Την εμπλοκή επιβεβαίωσαν έμμεσα με δηλώσεις τους ο υπουργός Περιβάλλοντος και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα ενέργειας.

Και οι δύο απέφυγαν να δεσμευτούν για το χρόνο ολοκλήρωσης της μεταβίβασης. «Η Ελλάδα επιθυμεί την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ», δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης, από το άτυπο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας στο Ζάππειο. Από την πλευρά του, ο Γκίντερ Έτινγκερ τόνισε ότι ευελπιστεί η μεταβίβαση να καταστεί δυνατή μέσα στο 2014. Υπογράμμισαν, πάντως, ότι θα πρέπει να γίνει με βάση τις κοινοτικές οδηγίες.

Σύμφωνα με όσα είπαν, η διαδικασία για την παροχή έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βρίσκεται ακόμη στη φάση της ανταλλαγής επιστολών, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό η παροχή της έγκρισης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, αυτή η αρνητική εξέλιξη προέκυψε μετά τη διαπίστωση ότι η διαδικασία που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αποδοχή από το Αζερμπαϊτζάν όσων προβλέπουν οι κοινοτικές οδηγίες, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν αναμένεται, πάντως, να υπάρξει δυσάρεστη έκπληξη με αποχώρηση της Socar, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου, οπότε αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ για συζητήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με το θέμα του ΔΕΣΦΑ να βρίσκεται στο επίκεντρο.


Πηγή: Εμπλοκή στην μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στην Sοcar -Eμμεση επιβεβαίωση από τον υπουργό Περιβάλλοντος | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/155154#ixzz31xuBoFXO
Εμπλοκή στην μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στην Sοcar Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: