ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ανοίγουν 40.000 θέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


Πάνω από 40.000 θέσεις εργασίας «ανοίγουν» μέσω προγραμμάτων που τρέχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αφορούν τον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας που σχετίζονται με τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη γεωργία.

«Η ελληνική γεωργία και αλιεία, όπως και ο τουρισμός, είναι από τους λίγους τομείς που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν τώρα και στην πράξη με μετρήσιμα αποτελέσματα στην ανάπτυξη της χώρας», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι ο τομέας της έρευνας και της καινοτομίας αποτελεί κομβικό σημείο στον στρατηγικό σχεδιασμό για μια βιώσιμη γεωργία.

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης ανακοίνωσε, ότι σύντομα αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση σχέδιο νόμου για τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, υπό την ομπρέλα του οποίου έχει τεθεί η υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας.

Προς εξυπηρέτηση των ερευνητικών αναγκών για την ικανοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για τη γεωργία, αποφασίστηκε η ενίσχυση του επιστημονικού δυναμικού του οργανισμού, που από 400 άτομα έφτασε σήμερα στα 93.

Έτσι, σήμερα υπεγράφη η προκήρυξη για την πλήρωση 100 θέσεων ερευνητών και αναμένεται η προκήρυξη για την απασχόληση 150 μεταδιδακτορικών επιστημόνων.

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Τσαυτάρης, το σχέδιο νόμου για τις υδατοκαλλιέργειες εισάγεται αύριο προς συζήτηση στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής. Αφού υπογράμμισε τον ιδιαίτερα εξωστρεφή χαρακτήρα του εν λόγω κλάδου, γνωστοποίησε, ότι πρόκειται να προχωρήσουν και νέα επενδυτικά σχέδια (υδατοκαλλιέργειες-μεταποίηση αλιευμάτων) συνολικού ύψους 21 εκατ. ευρώ.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Πηγή: Ανοίγουν 40.000 θέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/157828#ixzz33h2zxS7o
Ανοίγουν 40.000 θέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: