ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ: Σε κρίση επιβίωσης οι Κτηνοτρόφοι, σε αδιέξοδο οι Επιχειρήσεις...

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ


Πριν από δυο µήνες ζήσαµε δραµατικές πολιτικές στιγµές εξαιτίας µιας σπάνιας σύγκρουσης κορυφαίων υπουργών για το θέµα του γάλακτος. Τα πολιτικά αποτελέσµατα ήταν η υπαναχώρηση του υπουργού Ανάπτυξης και η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιµου Χαρακόπουλου. Με παρέµβαση της τελευταίας στιγµής από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης προτάθηκε και ψηφίστηκε η διάταξη για το γάλα και διασώθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Το γεγονός της παρέµβασης του υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη ερµηνεύτηκε σαν «σωτήριο», ενώ ο πολιτικός του φίλος Ευάγγελο Βενιζέλος εξήρε επανειληµµένα τις ιδιαίτερες ικανότητές του και τη συµβολή του.

Βέβαια, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρεις, στην αγορά τα πράγµατα πήραν... άλλο δρόµο. Η τιµή του γάλακτος στη λιανική δεν µειώθηκε, ενώ αντίθετα οι τιµές παραγωγού από την επόµενη της ψήφισης της διάταξης έδειξαν να πιέζονται µε ταυτόχρονο αποκλεισµό πλήθους παραγωγών από τις παραδόσεις γάλακτος στις γαλακτοβιοµηχανίες.

Η αλήθεια είναι ότι η θριαµβευτική παρέµβαση του υπουργού είναι αποκλειστικά δική του. 

Χωρίς να ρωτήσει τις αρµόδιες υπηρεσίες, του υπουργείου ούτε τον ΕΦΕΤ, ο υπουργός µε τη βοήθεια εξωθεσµικών συµβούλων επέλεξε ένα επικίνδυνο προσωπικό πολιτικό παιχνίδι, διατυπώνοντας και προωθώντας µια διάταξη λανθασµένη που όχι µόνο δεν λύνει προβλήµατα, αλλά δηµιουργεί νέα αδιέξοδα σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του γάλακτος.

Τρανή απόδειξη των τεράστιων αστοχιών και της παραπλάνησης της Βουλής να ψηφίσει λανθασµένη, ατελή και εντέλει αλυσιτελή διάταξη αποκαλύπτεται στο έγγραφο που έχει αποστείλει ο ΕΦΕΤ στον υπουργό επισηµαίνοντας τις αδυναµίες τις διάταξης και ζητώντας άµεσες διευκρινήσεις και τροποποιήσεις αυτής.

Επειδή η ζωή δεν σταµατά εδώ και τα προβλήµατα της αγροτικής οικονοµίας παραµένουν ανοιχτά, στελέχη του κλάδου αναρωτιούνται εάν αυτή η στάση δείχνει την απαιτούµενη συνεπεία και υπευθυνότητα και µπορεί να αποτελέσει την εγγύηση για µια επιτυχηµένη νέα πορεία που εµφανίζεται ως το ζητούµενο της µετεκλογικής διεργασίας.

Βρείτε εδώ το φάκελο από το 446ο φύλλο της Agrenda: agora galaktos.pdf

Δούσκα Ελένη
agronews

ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ: Σε κρίση επιβίωσης οι Κτηνοτρόφοι, σε αδιέξοδο οι Επιχειρήσεις... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: