ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Αδύνατη η λειτουργία των ΑΤΕΙ χωρίς ωρομίσθιους...

Αναζητούνται τα απαραίτητα κονδύλια !!!


Η πρώτη συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου με τους προέδρους των ΑΤΕΙ - Κλειστό μέχρι τη Δευτέρα το ΕΜΠ. Την πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο είχαν σήμερα οι πρόεδροι των ΑΤΕΙ. Οι πρόεδροι των ΑΤΕΙ έθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα λειτουργίας των Ιδρυμάτων τους, εστιάζοντας στο γεγονός ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών, για τους οποίους ωστόσο δεν διαθέτουν τα απαραίτητα κονδύλια.

Ο κ. Λοβέρδος θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για να συζητήσει το θέμα της λειτουργίας του ΑΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος, το οποίο έχει υποχρηματοδοτηθεί και έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας

Οι πρόεδροι των ΑΤΕΙ, σε Σύνοδό τους, που ολοκληρώνεται σήμερα, τονίζουν ότι:

Α. Στα Ιδρύματα είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η πρόσληψη Έκτακτου ΕΠ, αλλά και Πανεπιστημιακών Υποτρόφων, που λειτουργούν επικουρικά στην εκπαίδευση.

Β. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι οι Προϋπολογισμοί 2014 είναι ιδιαίτερα ανεπαρκείς και τα Ταμειακά Υπόλοιπα των Ιδρυμάτων έχουν πρακτικά εξαντληθεί, για την πρόσληψη των δύο παραπάνω κατηγοριών προσωπικού θα πρέπει να δοθεί επαρκής έκτακτη επιχορήγηση. Σε αντίθετη περίπτωση, η λειτουργία των Ιδρυμάτων δεν θα είναι δυνατή. 

Επισημαίνουν, δε, ότι το μόνιμο προσωπικό αντιστοιχεί στο 50% των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Ιδρυμάτων.

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο των ΑΕΙ, κλειστό θα είναι, έως και την ερχόμενη Δευτέρα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά την απόφαση που πήραν οι διοικητικοί υπάλληλοί του για συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, σε ένδειξη αντίδρασης για τα θέματα της διαθεσιμότητας του κλάδου.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Ιουλίου, οι διοικητικοί υπάλληλοι καλούν σε τηλεδιάσκεψη τους συναδέλφους τους από επτά Ιδρύματα, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, για να ανταλλάξουν προβληματισμούς και να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου

http://www.protothema.gr/greece/article/389930/adunati-i-leitourgia-ton-tei-horis-oromisthious/
ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Αδύνατη η λειτουργία των ΑΤΕΙ χωρίς ωρομίσθιους... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: