ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η νύχτα μέρα στο President με συνέλευση παρωδία της ΠΑΣΕΓΕΣΤη νύχτα μέρα επιχειρεί να παρουσιάσει τις τελευταίες ώρες το «ιερατείο» της Μεσογείων, σε μια γενική συνέλευση – παρωδία, όπου από τους 290 προβλεπόμενους αντιπροσώπους της ΠΑΣΕΓΕΣ συμμετείχαν στη «γενική συνέλευση» της Πέμπτης μόλις 44 και παρ’ όλα αυτά, καταβάλλεται προσπάθεια να δρομολογηθούν εκ νέου αποφάσεις.
Eν μέσω μιας γενικής συνέλευσης χωρίς απαρτία, ο Τζ. Καραμίχας έκανε λόγο για σχέδια δημιουργίας μιας μεγάλης ΠΑΣΕΓΕΣ.

Τη νέα παρανομία που επιχειρείται στα συνεταιριστικά δρώμενα από μια «συνέλευση αντιπροσώπων» που δεν διαθέτει την παραμικρή νομομιμοποίηση για να λάβει αποφάσεις, κατήγγειλε από βήματος ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Ρεθύμνης Νίκος Μπιρλιράκης, ο οποίος με τρισέλιδη επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ ζητάει από τον τελευταίο να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης της Συνομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή βέβαια, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την εν λόγω συνέλευση, έσπευσε να διασώσει με την παρουσία του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, δίνοντας «χέρι βοήθειας» σε ένα προεδρείο που στερείται κάθε αναγνώρισης από τη βάση των συνεταιρισμένων αγροτών, περιφρονεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς και ερμηνεύει τους νόμους κατά βούληση.

Σημειωτέον, ότι μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο κ. Καραμίχας έκανε ανερυθρίαστα λόγο για σχέδια δημιουργίας μιας μεγάλης ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ την ίδια ώρα το site της οργάνωσης μετέδιδε πως «ξεκίνησε η διαδικασία της γενικής συνέλευσης παρουσία πολυάριθμων εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων…».

Η κτηνοτροφία πρέπει να ευνοηθεί από τη νεά ΚΑΠ, λέει ο Κουκουλόπουλος

Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την αφετηρία της παραγωγικής ανάπτυξης και για το λόγο αυτό η νεά ΚΑΠ θα αποτελέσει «τη μεγαλύτερη δόση οξυγόνου» για την ελληνική οικονομία, ωστόσο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το τοπίο στη φορολογία των αγροτών και στο αγροτικό πετρέλαιο εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος σε πανελλαδική σύσκεψη με εκπροσώπους της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι πριν τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης θα υπάρξουν συναντήσεις τεχνικών ομάδων και φορέων του αγροτικού κόσμου, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή συμφωνία για το πνεύμα που θα διέπει το πλαίσιο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και ακολούθως θα τεθεί υπόψη των κομμάτων.

«Μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αφετηρία πρέπει να είναι ο πρωτογενής τομέας» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα μπορούσε να δοθεί στον πρωτογενή τομέα, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να υπογραμμιστεί «συμβολικά» η έμφαση που δίνει η κυβέρνηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι ο κλάδος της ζωικής παραγωγής πρέπει να είναι ο κερδισμένος της νέας ΚΑΠ, ενώ ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί θετικό ισοζύγιο στα νωπά/μεταποιημένα προϊόντα.

Ωστόσο, εκτιμά ότι «θα έχει γίνει η μισή δουλειά», αν δεν κερδηθούν δύο στοιχήματα: Το ένα σχετίζεται με την ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, η γήρανση του οποίου έχει εξελιχθεί σε διαρθρωτικό πρόβλημα. Το δεύτερο αφορά τη συγκρότηση ενός ρεαλιστικού και σφιχτού, όπως είπε, προγράμματος που θα δίνει λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με το κόστος παραγωγής, τη φορολογία και τη ρευστότητα.

Θεωρεί ακόμη ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη φορολογία των αγροτών και στην περίπτωση που υπάρξει ρύθμιση για το πετρέλαιο θέρμανσης, «δεν μπορεί να μείνει απέξω το αγροτικό πετρέλαιο».

Ο κ. Κουκουλόπουλος, επίσης, ανακοίνωσε ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου για τις υδατοκαλλιέργειες θα συμπεριληφθεί τροπολογία για τους συνεταιρισμούς, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα λόγο να διαφωνεί με τη δημοσιοποίηση των ελέγχων που έχουν γίνει στην ΠΑΣΕΓΕΣ και αποτελεί ένα από τα αιτήματα της.

Πανάγος Γιάννης 
http://www.agronews.gr/agora/organoseis/arthro/115408/i-nuhta-mera-sto-president-me-suneleusi-parodia-tis-paseges/


Η νύχτα μέρα στο President με συνέλευση παρωδία της ΠΑΣΕΓΕΣ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: