ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Aνακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Άρχισε η αντικατάσταση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ ;


Aνακοινώθηκε από τoν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η νέα σύνθεση της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ. Συγκεκριμένα, ο μέχρι πρότινος Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΗΣ αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου του Οργανισμού ενώ στη θέση του Γενικού Διευθυντή ορίζεται ο Γεωπόνος Π.Ε. κ. ΑΚΡΙΤΣΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Μετά τη επισημοποίηση του νέου σχήματος ο κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣΙΔΗΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Υπουργό κ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. ΠΑΡΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους ορίζοντάς με Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Καθημερινά, όλο αυτό το διάστημα των 18 μηνών που βρίσκομαι στον ΟΠΕΚΕΠΕ προσπαθώ να δίνω τον καλλίτερο μου εαυτό για να δικαιώσω αυτή την εμπιστοσύνη. Το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και από τη νέα μου θέση και τις νέες αρμοδιότητές που ανέλαβα στην κρίσιμη και κομβική για την πορεία του Οργανισμού συγκυρία, στις νέες σύγχρονες συνθήκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια». 

Πρόκειται για ανασύνθεση του Δ.Σ. καθώς έπειτα από πολλούς μήνες έγινε δεκτή η παραίτηση της κ. Χαλκιά που προέρχεται από την ΔΗΜΑΡ . Είναι μηπως το μήνυμα ώστε στο αμέσως επόμενο διάστημα να αντικατασταθούν όλα ( περίπου 30 ακόμη ) τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είχαν τοποθετηθεί στην κυβέρνηση τον Ιούνιο του 12 και δεν είχαν αποχωρήσει μετά την κρίση με την ΕΡΤ.

Η αναβάθμιση του Κυριάκου Μπαμπασίδη στη Θέση του Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ ήρθε με τη σύμφωνη γνώμη τόσο της καινούριας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, του Μαξίμου όσο και της Συγγρού. Λέγεται μάλιστα ότι το θέμα το πήρε πάνω του ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Ζωντανός, του οποίου ο ρόλος μεταξύ άλλων είναι να αξιολογεί στελέχη και να προτείνει την αξιοποίηση τους στην Κυβέρνηση. 

Σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση του Κυριάκου Μπαμπασίδη έπαιξε όπως ακούγεται στους κύκλους που γνωρίζουν τα θέματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κα του ΟΠΕΚΕΠΕ, η πολύ πετυχημένη οργάνωση της συνδιάσκεψης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κομοτηνή στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε, που απέσπασε πολύ θετικές μνείες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενισχύοντας το ευρωπαικό προφίλ του Μπαμπασίδη, η δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων του ΟΠΕΚΕΠΕ που πέτυχε ο Μπαμπασίδης την προηγούμενη χρονιά με δραστικές περικοπές που δεν αλλοίωσαν όμως την ποιότητα του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί σημαντικό πλεόνασμα στον προυπολογισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και οι καλές σχεσεις που διατηρεί με συνδικαλιστές του αγροτικού κόσμου. Τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναλαμβάνει ο Δημήτρης Αρκιτσαίος. Πρόκειται για μια επιλογή δοκιμασμένη και αξιόπιστη στα αγροτικά θέματα καθότι είναι γεωπόνος αλλά και στα θέματα διοίκησης προσωπικού οργανισμών, καθώς διετέλεσε τρεις (3) τετραετίες εκλεγμένος Αντινομάρχης Φθιώτιδος. Ο Αρκιτσαίος το 2007 υπήρξε πολιτευτής στο Νομό Φθιώτιδος και έχασε την έδρα για 180 σταυρούς. Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει και με την νέα σύνθεση ο πρώην βουλευτής Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος . 


Ο Χρυσαφίτης


21Ιουλ2014
Αναρτήθηκε από logia Starata

Aνακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: