ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι όροι & οι προϋποθέσεις καταχώρησης & λειτουργίας των παρασκευαστηρίων καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων


Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρι Κουκουλόπουλο η υπ’ αριθμ. 464/92592/16-7-2014 απόφαση με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας παρασκευαστηρίου καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων», με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις καταχώρησης και λειτουργίας των παρασκευαστηρίων καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων και διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους.

Πιο συγκεκριμένα, ρυθμίζονται: 
· η διαδικασία καταχώρισης, 
· η διαμόρφωση χώρου, εξοπλισμός και άλλες ειδικές απαιτήσεις, όπως ο χωροταξικός ή ο χρονικός διαχωρισμός εργασιών,
· τα παραγόμενα προϊόντα και η ημερήσια παραγόμενη ποσότητα, 
· η διάθεση προϊόντων.


Από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης, παύει να ισχύει η υπ’ αριθμ. 306272/2008 (B΄ 1483) όμοια απόφαση. Οι υφιστάμενες άδειες εξακολουθούν να ισχύουν, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι απαιτήσεις της νέας απόφασης.

Με αφορμή την υπογραφή της εν λόγω απόφασης ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε:

«Η υπογραφή της εν λόγω απόφασης, με την οποία ρυθμίζεται η λειτουργία παρασκευαστηρίων κρεατοσκευασμάτων εντός κρεοπωλείων, σε συμφωνία με τις νέες εθνικές και ενωσιακές διατάξεις, αποτελεί μέρος των υποχρεώσεων της χώρας μας προς την κατεύθυνση της άρσης των εμποδίων στον ανταγωνισμό στον κλάδο της επεξεργασίας κρέατος. 
Η ρύθμιση των θεμάτων που έρχεται να ικανοποιήσει η παρούσα απόφαση, η έκδοση της οποίας αποτέλεσε και αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει δυσχέρειες που εντοπίστηκαν και επιλύει προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους επίσημους ελέγχους, κατά τη λειτουργία αντίστοιχων παρασκευαστηρίων τα προηγούμενα χρόνια».

http://www.agrocapital.gr/Category/News/Article/11331/rythmisi-thematwn-leitoyrgias-paraskeyastirioy-katastimatwn-lianikis-pwlisis-kreatwn
Οι όροι & οι προϋποθέσεις καταχώρησης & λειτουργίας των παρασκευαστηρίων καταστημάτων λιανικής πώλησης κρεάτων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: